7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Okumak isteyen kızlara müjde!

DİYARBAKIR'DA KIRSALDA OKUMAK İSTEYEN KIZLARA MÜJDE

Milli Eğitim Bakanlığı Müşteşarı Esengül Civelek, Diyarbakır'a gelerek kız çocukların okutulması için taşımalı eğitim sistemi uygulamasına geçileceğinin müjdesini verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müşteşarı Esengül Civelek müşteşar yardımcıları ile birlikte Diyarbakır'a gelerek okumak isteyen kız çocuklarına eğitim-öğretim yılı öncesi ilk müjdeyi verdi. Diyarbakır'da özellikle ortaöğretimde kız çocuklarının okullaşmasına ait değerlendirme raporu hazırlayan Civelek, raporu Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Kaymakamlar, Milli Eğitim Müdürü Zülfi Toman ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine verdi. Civelek, Vali Toprak ve diğer yetkililerle bir toplantı yaparak fikir alışverişnde bulundu.

Burada bir açıklama yapan Vali Mustafa Toprak, "İlimizin en önemli sorunlarının başında eğitim yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığımız ve diğer merkezi bütçe sistemmlerinden değişik kaynaklarla destekleniyoruz. Eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Buna rağmen son dönemlerde yaşanan göç korkusu onun getirdiği nufüs artışları ve altyapıdan kaynaklanan olumsuzluklar nedeniyle bu eğitim alt yapısında biraz sıkıntılarımız var. Bunun kısa bir süre içerisinde çözümlenmesi açısından da Bakanlık olarak ilave ve desteklerinize ihtiyacımız var. Bu manada her zaman bizler tartışıyoruz, sorunlar acaba hangi kaynaktan yoğunlaşıyor. Elbette her bir sorun tartıştığımızda sonucunda eğitim konusunda eksiklik ve aksaklıklardan kaynaklandığını da hemen orada bir tespit olarak ortaya koyuyuyoruz. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde önemli çalışmalar yapılıyor. Bu sene içeresinde sizlerin sağlamış olduğu destekler yine TOKİ aracılığı ile kullandırdığnıız kaynaklar bizim İl Özel İdaresi imkanları ile toplam 194 tane ilköğretim dersliğinin planlaması yapıldı. Bunlardın bir kısmının inşaatları devam ediyor. Ortaöğretim kurumları açısından da 144 tane yatırımlarımız var. 30 tanede yine okul öncesi derslik yapımı ile ilgili planlamalar var. Bir kısmı başladı ve bir kısmı da ihale aşamasındadır. Ama bizim yaptığımız tespitlere göre ilimizde 30 öğrenci derslik başına düşecek şekilde bin tane ortaöğretim dersliğine yaklaşık 3 bin 500 tane ilköğretim dersliğine ihtiyacımız var" dedi.

 

KIRSALDA OKUMAK İSTEYEN KIZ ÇOÇUKLARINA MÜJDE

Milli Eğitim Bakanlığı Müşteşarı Esengül Civelek ise, "Özellikle kız çocuklarımızın ortaöğretime erişimlerinin önündeki engelleri nasıl kaldırabiliriz bunu bir beyin fırtınasını yapacağız. Bu konuya çözümler getireceğiz. Ama şunu ifade edebilirim ki daha önceki yıllarda ilçe kaymakamlarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nden proje bazında temin ettiği fnansal kaynaklarla kız çocuklarımızın orta öğretime erişiminde taşımalı eğitim uyulaması vardı. Bu seneden itibaren kırsalda ekonomik

yoksulluk içinde bulunan ailelerimizn kız çocuklarının ortaöğretime erişilmesi için devlet olarak taşımalı eğitim sistemi uygulamasıına geçiyoruz" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

DİYARBAKIR'DA KIRSALDA OKUMAK İSTEYEN KIZLARA MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 15:50:04
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 16:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?