8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Olay antrenör konuştu

DİYARBAKIRSPOR'DA OLAY ANTRENÖR KONUŞTU

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendisiyle yapılan 600 bin TL'lik sözleşmeyi inandırıcı bulmayarak 1 yıl ceza verdiği Diyarbakırspor'un eski antrenörü Süleyman Arpa çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Arpa, yöneticilerin kendi alacaklarını TFF'den tahsil etmek için kendisinin bilgisi olmadan bu sözleşmeyi yaptığını iddia etti.

 

"BANA MENAJER YAZMIŞLAR AMA TANIMIYORUM"

Diyarbakırspor'da bu sezonun ilk yarısında TFF tarafından ortaya çıkarılan ve ulusal basında da uzun süre gündemi meşgül eden altyapı antrenörleriyle yapılan sözleşme skandalına adı karışan Süleyman Arpa, İçişleri Bakanlığı'ndan gelen müfettişlerin Diyarbakırspor'da yaptığı incelemelerin seyrini değiştirecek açıklamalarda bulundu.

TFF'nin 'Altyapı antrenörüyle nasıl 600 bin TL sözleşme yapılır ?' diyerek inandırıcı bulmadığı ve iptal ettiği sözleşmeden sonra kendisine 1 yıl men cezası verdiği Arpa, sözleşmenin bilgisi dışında yapıldığını açıkladı. "Asıl sözleşmeden sonra imzam kullanılarak yeni bir sözleşme yapılmış" diyen Arpa, sözleşmede kendisinin menajeriymiş gibi gösterilen şahısı da tanımadığını iddia etti. Arpa, TFF ve kulübün hesaplarını inceleyen denetim ekibine de bu yönde bilgiler verdiğini kaydetti.

"MAĞDUR OLAN TARAF BEN OLDUM"

Arpa,"Geçen sezon devre arasında Ocak ayında, sezon başında yapılan asil sözleşmeye ek olarak bir sözleşme yapıldı. Ama bizim bu sözleşmeden haberimiz olmadı. Kulüple ilgisi olan herkes bunu çok iyi biliyor. Sadece avukatlara vekalet verilmesi için bize bir kağıt imzalatıldı. Biz de insanlara olan güvenimizden dolayı önümüze bırakılan kağıtları imzaladık. Daha sonra ek sözleşmeler için bu verdiğimiz vekaletler kullanıldı. Ama haberimiz yoktu. Bu olayların basına yansımasıyla biz de haberdar olduk. Bu

olayların ardından TFF tarafından PFDK'ya sevk edildik. Bizden savunma istendi. Yaptığım savunmada sözleşmede yazılan menajeri tanımadığımı söyledim. Ve Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nda (UÇK) olan dosyayı geri çekeceğimi açıkladım. Kulübümün benim yüzümden 1 lira dahil çıkmadığını kulübümün herhangi bir zarara uğramadığını sırf o sözleşmede imzamız bulunduğu için TFF tarafından 1 yıl hak mahrumiyeti cezası aldım. Ayrıca iki yıldır hocalığını yaptığım 12 yaş altı FTEM grubu işimden ayrılmak zorunda kaldım. Hep mağdur olan ve zarar gören ben oldum. Kesinlikle Diyarbakırspor benim yüzümden cezaya ve zarara uğramadı" ifadelerini kullandı.

"HABER VE YORUMLAR ONUR KIRICI"

Kendisi hakkında basında çıkan haber ve yorumların onur kırıcı olduğunu kaydeden Arpa, sözleşmeden hiçbir menfaat sağlamadığını söyledi. Arpa, "Futbol yorumculuğu yapanların haksız eleştirileri ve anlamsız iddiaları beni çok üzdü. Çünkü bu yorumları yapanların konuyla ilgili bilgileri yok. Sadece kulaktan dolma bilgilerle konuşuyor ve yorum yapıyorlar. Bu nedenle şahsımla ilgili yapılan eleştiri doğru değildir. Benim, yapılan sözleşmelerle ilgili herhangi bir menfaat temin ettiğimi iddia eden varsa bunu lütfen belgelesin. Ben de bunun gereğini yaparım. Eğer bunu ıspatlayamasalar bundan sonra yasal yollarla hakkımı arayacağım" dedi.

"HATAM VARSA ALLAH BANA BIRAKMASIN"

Diyarbakırspor'da görev yaptığı günden buyana şartlar doğrultusundan elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirten Arpa, "Yaklaşık 2 yıldır Diyarbakırspor'da görev yapıyorum. Görev süresi içinde Diyarbakırspor'un menfaatleri için elimden gelen bütün çabayı sarf ettim. Gerek altyapıda gerekse A takımda bana verilen görevleri yerine getirdim. Genç futbolcuların kazandırılması için de büyük çabam oldu. Şuan Diyarbakırspor'un A takımında forma giyen birçok futbolcuda büyük payım var. Bunları da

herkes çok iyi biliyor. Ama maalesef yaptıklarımı hiç kimse görmek istemiyor. Şimdiye kadar yazılan ve söylenen yalan haberlere cevap vermedim. Ayrıca saygımı bozmadım. Şuandaki şartlar ne kadar zor ve olumsuz olursa olsun, ben Türkiye'ye mal olmuş büyük bir takımın antrenörüyüm ve saygımı yine bozmayacağım. Sadece eğer bu konuda bilerek veya isteyerek bir yanlış yapmışsam Allah bana yaptıklarımı bırakmasın. Eğer benim suçum yoksa beni eleştiren ve rant sağladığımı düşünenlere de Allah hakkımı bırakmasın" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 15:26:00
Güncelleme :1 Nisan 2011 Cuma 01:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?