7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ölüm kavşağı bir can daha aldı

Ergani-Diyarbakır karayolu üzerinde yolun karşısında geçmek isterken bir aracın çarptığı kız çocuğu hayatını kaybetti. Vatandaşlar, kaza yerinde sık sık ölümlü trafik kazaları meydana geldiğini belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Berfin Aslan isimli kız çocuğu, kavşakta yolun karşısına geçmek isterken sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 06 BS 8613 plakalı aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Sürücü aracıyla olay yerinden kaçarken Berfin Aslan, Ergani Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Diyarbakır Araştırma Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Mahalle sakinleri ise aynı yerde sık sık yaşanan kazaları protesto etmek amacıyla kazanın meydana geldiği yolu ulaşıma kapattı. 2 saat süren yol kapatma eyleminde halk Ergani Kaymakamı'nın olay yerine gelerek üstgeçit yapma sözü vermesini istedi. Olay yerine gelen Ergani Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, kızgın ve tedirgin olan vatandaşları sakinleştiremeyince olay yerine Kaymakam Enver Ünlü geldi. Kazada hayatını kaybeden Berfin Aslan'ın yakınları, 1 hafta içinde 8 trafik kazasının yaşandığını iddia ettikleri olay yerine düzenleme yapılması istendi.

'Ölüm kavşağı' olarak tanımlanan bölge ile ilgili olarak bugüne kadar bir düzenleme yapılmaması tepkilere neden olurken 2 saatlik pazarlıktan sonra Kaymakam Ünlü, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne müracaat ettiklerini bölgeye sinyalizasyon sistemi kurulacağını belirtti. Ünlü, yaya geçidi yapılmasına izin verilmediğini fakat bunlara rağmen Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Karayolları Bölge Müdürü ile tekrar görüşüp vatandaşların sorunlarını dile
getireceklerini söyledi. Eylemci vatandaşlar bunu üzerine yolu trafiğe açarak sessizce dağıldılar.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 17:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?