7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ölüm yoluna üst geçit çalışması

Diyarbakır-Ergani karayolunun Güldoğan kavşağı mevkiinde geçtiğimiz hafta meydana gelen ve 9 yaşındaki bir kız çocuğunun ölümüne neden olan kazanın ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü devreye girdi. Kız çocuğunun ölümüne sebep olan sürücü olduğu iddia edilen şahıs ise yakalandı.

Önceki hafta içinde yaşanan 3 kaza ve son olarak geçtiğimiz hafta Berfin Aslan(9) adlı bir kız çocuğunun ölümüyle sonuçlanan trafik kazası nedeniyle gündeme gelen ve 'Ölüm yolu' olarak bilinen Güldoğan kavşağına üst geçit ve sinyalizasyon yapımı için çalışma başlatıldı. Son trafik kazasının ardından olay yerine giden Ergani Kaymakamı Enver Ünlü, vatandaşlara konunun takipçisi olacağına dair söz vermişti.

Kaymakam Ünlü'nün girişimleri sonucu Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden gelen yetkililer Güldoğan kavşağında incelemelerde bulundu. Vatandaşları dinleyen ve söz konusu mevkide inceleme yapan yetkililer, üst geçit ve sinyalizasyon sistemi kurulması için çalışmalara başlandığını belirtti. Trafik kazalarının meydana geldiği güzergahta orta refüj, sinyalizasyon sistemi ve üst geçit yapılması konusunda Karayolları Bölge Müdürüyle bizzat görüşerek projenin programa alınması için girişimlerde bulunduğunu belirten Kaymakam Ünlü, hassasiyetlerinden dolayı Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Öte yandan Ergani Müftüsü Adem Bebek ve Karayolları yetkilileriyle birlikte, Güldoğan kavşağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden Berfin Aslan için kurulan taziye evine giden İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, küçük Berfin'in acılı ailesini teseli etti. Söz konusu mevkide radar uygulamasına başlandığını ifade eden Kıraç, sürücülerin daha dikkatli olmaları ve trafik kurallarına azami dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kıraç, ölümlü kazaya sebebiyet verdikten sonra kaçan sürücü Halil Y.'nin ise
yakalandığını bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 14:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?