8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Ölüme atlayan ikizler toprağa verildi

ARKA ARKAYA İNTİHAR EDEN İKİZLER YAN YANA DEFNEDİLDİ

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde peş peşe balkondan atlayarak intihar eden ikiz kız kardeşler yan yana toprağa verildi.

Bağlar'da istemediği halde dayısının oğlu ile evlendirilmek istendiği iddia edilen 21 yaşındaki ikiz kız kardeşten biri, 5. kattan atlayarak intihar ederken, kardeşinin peşinden atlayan diğer kız da hayatını kaybetmişti.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı İncirtepe köyünde oturan ve dayısının oğlu ile evlendirilmek istendiği öne sürülen Hediye D., ikizi olan kız kardeşi Kadriye D. ile birlikte nişan alışverişini yapmak üzere Merkez Bağlar ilçesi Sento Caddesi'nde bulunan ağabeylerinin evine gelmiş, nişanı yapılacak olan Hediye D., sabah saat 05.00 sıralarında ağabeyinin oturduğu apartmanın 5. katından atlamıştı. Bunu gören ikizi Kadriye D. de kendisini kardeşinin arkasından boşluğa bırakmış, Hediye D. olay yerinde hayatını kaybederken, yaralı olarak yakınları tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kadriye D. müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Hediye D.'nin cenazesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kardeşi Kadriye D.'nin cenazesi de Dicle Üniversitesi Hastanesi morgunda otopsi yapıldıktan sonra Çınar İlçesine bağlı İncirtepe köyünde yan yana defnedildi. Köyde yas havası sürerken Hediye ve Kadriye D.'nin yakınları olayla ilgili konuşmaktan kaçındı. Öte yandan ikiz kardeşlerin intiharlarının ardından gözaltına alınan yakınlarının ise emniyette verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.

İkiz kardeşlerin anneleri ile bir kız kardeşleri ve dayılarının kızlarının 1997 yılında Çınar ilçesi yakınlarındaki Göksu Baraj Göleti'nde yün yıkamak isterken boğuldukları, babalarının daha sonra yeniden evlendiği öğrenildi.

ARKA ARKAYA İNTİHAR EDEN İKİZLER YAN YANA DEFNEDİLDİ
ARKA ARKAYA İNTİHAR EDEN İKİZLER YAN YANA DEFNEDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 14:15:01
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 18:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERHAN IP: 88.229.49.xxx Tarih : 26.01.2010 09:15:51

KIZLARIN GÖNLÜNÜ ALMADAN EVLENDIREN BABAYA DEVLET TARAFINDAN CEZA VERILSEYDI BÖLE OLMAZDI YAZIKLAR ZATEN ÖLÜM VE EVLİLİK BIRDIR BIRAKTA KENDI GÖNÜLERI İLE EVLENSINLER