7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Ömürlük asfalt istiyoruz'

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapımı devam eden duble yol çalışmasıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Fadıl Erdede, "Sezonluk değil, ömürlük asfalt istiyoruz" dedi.

Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, İHA muhabirine açıklamalarda bulunurken, 8 kilometrelik orta refüj çalışmasının bir inşaat firması tarafında düzenleneceğini söyledi.
Başkan Erdede ile inşaat firmasının sahibi Abdurrahman Baykara arasında orta refüj düzenlenmesi protokolü imzalandı. Karayolları tarafından yapımı devam eden, 8 kilometrelik şehir merkezi geçiş yolundaki çalışmaların çok ağır sürdüğünü iddia eden Erdede, şunları söyledi:

"Şehir merkezimizden geçen ve 2 yıl önce başlatılan yol genişletme çalışmaları çok ağır bir şekilde çalışmalar yürütülmektedir. İlçemiz esnafı, toz dumandan iş yapamaz duruma geldi. Yol güzergahı adeta bir harabe görünüm durumunda. Bitmesi gereken çalışmalar halen bir arpa boyu kadar mesafe alınmamıştır. İmar planında 40 metreye kadar olan yol genişliği, 24 metreye düşürülmüş olup, belirli yerlerde ise henüz 10 ile 25 metre arasındadır.

Bu yolda bu esnafa yaşatılan çile reva değil. Karayolları tarafından yapılan bu çalışmalar sonucunda satı kaplama asfalt yapılacakmış, satı kaplama ile yapılacak asfaltlama sadece sezonluk olur. Biz bu 8 kilometrelik şehir geçişini asfaltını sıcak asfalt yapılmasını istiyoruz. Yine yol boyunca belirli noktalarda sürekli trafik kazaları yaşanmaktadır.

Bu noktalara üst geçiş ve kavşaklarda trafik ışıkları ve trafik işaretleri konulmalıdır. Yapılan yol çalışmasında orta refüj çalışmaları aslen Silvanlı olan Malamira firmasının sahibi Abdurrahman Baykara tarafında düzenleme yapılacaktır. Biz de bu çalışmanın yapılacağı ve çalışmalarda belediyenin de destek olacağı protokolü imza atkına alarak protokol imzalanmıştır."

Firma sahibi Baykara, "Silvan benim memleketim, kaldırım ve orta refüj çalışmaları yürütmekteyiz. Ancak belediye başkanlığımızın talebi üzerine orta refüj düzenlenmesini üstlenerek bu çalışmaların bitiminde ilçemizin estetik anlamında güzel bir görünüm kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 15:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?