4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Onlar 'engel' tanımıyor

4 yıl üst üste Türkiye atıcılık birincisi olan Diyarbakır bedensel engelli sporcular, Aksaray’da yapılacak şampiyonaya sıkı hazırlanıyor. Antrenör Kadri Akgün, "Yakaladığımız başarıyı Avrupa’da da sürdürmek istiyoruz" dedi.

Türkiye Bedensel Engelliler Havai Ateşli Silahları Federasyonu Kupası, 3-6 Mart 2005 tarihleri arasında Aksaray’da yapılacak. 4 yıl üst üste Türkiye birincisi olan Diyarbakır bedensel engeliler takımı, şampiyona öncesi sıkı hazırlanıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait poligonda antrenman yapan engeli sporcular, turnuvada iyi bir derece yakalamak için zor koşullarda büyük çaba sarf ediyor.

Bayan sporcuların da yer aldığı Diyarbakır takımının sporcusu Filiz Tazen, bedensel engelli olmasna rağmen 3 dalda spor yapıyor. Bütün dünyaya adını duyurmak için var gücüyle çalışacağını belirten Milli Sporcu Filiz Tazen, "Atıcılık, halter ve bilek güreşi olmak üzere 3 ayrı dalda spor yapıyorum. 2004 yılı bedensel engelilerde Avrupa birincisi oldum. Özürlü olmak, spor yapmamı hiçbir zaman engellemiyor. Yaptığım işten gurur duyuyorum. Tek hedefim, dünyaya adımı duyurmak" dedi.

3-6 Mart 2005 tarihleri arasında yapılacak olan Bedensel Engelliler Türkiye Federasyonu Kupası’na 11 sporcu ile katılacaklarını belirten Diyarbakır Bölge Antrenörü Kadri Akgün, "Aksaray’da yapılacak Havai Ateşli Silahları Kupası’na katılmak için son hazırlığımızı yapıyoruz. Sporcularımız, geçen yıl 4 Türkiye rekoru kırarak, Türkiye birinciliği elde etti. Hedefimiz 4 yıldır üst üste aldığımız birinciliğe 5.’sini eklemek. Engeli sporcularımız şampiyonluk için hazırlanıyor. Zor şartlarda başarı elde edip, milli takıma yeni sporcu vermek istiyoruz" dedi.
3’ü bayan, toplam 11 sporcunun Diyarbakır’da katılacağı şampiyonada dereceye giren sporcular, Türkiye’yi uluslar arası müsabakalarda temsil etme hakkı yakalayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 16:19:30
Güncelleme :25 Şubat 2005 Cuma 16:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?