7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Onlara bayram yok...

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinin varoşlarında yaşayan çocuklar bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak yerine 20 TL için ağaç soyup para kazanmayı tercih ettiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tüm yurtta çocuklar törenlere katılarak eğlenirlerken Diyarbakır'ın varoşlarında yaşayan çocuklar ise hiç çocukluklarını yaşayamadılar. Onlar yaşıtları gibi eğlenmek yerine kendilerinden daha ağır olan ağaçların kabuklarını soyup taşıdılar.

Bağlar ilçesinde bulunan direkhanede çalışan çocuklar günde 20 TL'ye 200 kadar ağaç soyduklarını ve harçlıklarını çıkarttıklarını söylediler. 23 Nisan törenlerine katılamayan ve arkadaşları gibi eğlenemeyen Musa Kadarağ, "Ben de arkadaşlarım gibi gidip eğlenmek isterdim. Bisiklet ve cep telefonumun olmasını isterdim ama günde 150, 200 tane ağaç soyarak 20 TL karşılığında çalışmak zorundayım" dedi.

Hasan Kaya isimli çocuk ise mecburiyetten dolayı çalıştığını belirterek, "Bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı. Ben de bugün gezip eğlenmek isterdim ama mecburiyetten dolayı çalışmak zorundayım" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 16:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?