7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Operasyonlar dursun açıklaması

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Örgütü, bölgede devam eden operasyonların durdurulması için basın açıklamasında bulundu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi önünde yapılan basın açıklamasına, DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, Sur Belde Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, parti yöneticileri ile yaklaşık 500 partili katıldı. Açıklamayı okuyan DTP İl Başkanı Aydoğdu, partilerinin girişimleri sonucu barış ortamının oluşması için sözde ateşkes çağrısına uyulması gerektiğini söyledi. Aydoğdu, şunları kaydetti: "Yirmi yıla aşkın bir süredir devam eden şiddet ve çatışma ortamının ülkemizde yol açtığı sorunların ve sorunların sosyal, siyasal, ekonomik, ve toplumsal yaşamımızda yarattığı tahribatları yaşayarak gördük. Parti olarak öncelikli olarak insanların artık ölmemesi için kalıcı bir barışa giden yolun açılmaması için PKK'ya ateşkes çağrısında bulunarak kamuoyu ve tüm kesimler tarafından çözüm için girişimde bulunmaları için fırsat oluşturuldu. PKK'nın tek taraflı ateşkesine rağmen bölgede, operasyonlar devam ediyor. Bu anlayış barış süreci baltalamaktadır". 

Basın açıklaması polisin yoğun güvenlik önlemleri arasında olaysız bir şekilde son buldu. 

Diğer yandan, DTP Tunceli İl Örgütü üyeleri de, 'operasyonları durdurun' çağrısı yaptı. 

Yaklaşık 30 kişinin katıldığı gösteride parti adına açıklamayı DTP İl Başkanı Hıdır Aytaç okudu. Demokratik kitle örgütlerini çağrıları üzerine ilan edilen sözde ateşkese rağmen güvenlik kuvvetlerinin operasyonlarının devam ettiğini, yaşanan çatışma ortamının ülkeye yarar sağlamadığını aksine kaosa sürüklediğini söyleyen Aytaç, "Şiddeti çözüm olarak alanlar yaşanacakların sorumlusudurlar. Bir kez daha sivil toplum örgütleri ve demokratik kitle örgütlerine çağrıda bulunuyoruz. Barış için çaba harcama ve sorumluluk almaya davet ediyoruz" dedi. Açıklamanın ardından grup olaysiz bir şekilde dağıldı.

ihA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2006 Cumartesi 18:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?