7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ordu millet el ele

Taban Köyü'nde Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın tarafından yaptırılan ilköğretim okulu, "Ordu-Millet El Ele Kampanyası" kapsamında yenilendi.

2003 yılında yaptırılan Özhan Canaydın İlköğretim Okulu, 7. Kolordu Komutanlığı 16. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından onarıldı. İç ve dış cepheleri boyanan okula, yeni Atatürk büstü yaptırıldı. Okulun onarımının tamamlanmasıyla düzenlenen törene Vali Vekili Serdar Polat, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Cahit Sarsılmaz ile sivil ve askeri erkan katıldı. Törendeki etkinlikler çerçevesinde öğrencilere askerler tarafından kırtasiye malzemeleri dağıtılırken, Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde görevli Tabip Üsteğmen Ebru Çırpan tarafından kadınlara sinevizyon gösterisi eşliğinde aile planlaması hakkında bilgiler verildi. Yaşlı köylülerin hastaneye giderken rütbelilerle omuz omuza yürümeleri dikkat çekerken, bando ekibi tarafından verilen konsere öğrenciler de ellerindeki bayraklarla eşlik etti.

Bu arada, Kolordu Komutanı Korgeneral Cahit Sarsılmaz da, köyde binbaşı elbisesi giymiş 10 yaşındaki Fatma Aslan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Tam bir bayram havasının yaşandığı köyde, paşalar ve köylüler birlikte doyasıya halay çekti.

.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 19:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?