5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Orhan Doğan yoğun bakımda

Eski DEP milletvekillerinden Orhan Doğan, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki bir etkinlikte yaptığı konuşma sırasında kalp krizi geçirdi.

Doğubayazıt Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'ne katılan Doğan, düzenlenen panelde konuşma yaptığı sırada fenalaştı.

Orhan Doğan'a ilk müdahale Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'nde yapıldı.

Doğan buradan önce Iğdır Devlet Hastanesi'ne daha sonra anjiyo yapılmak üzere gece saatlerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedildi.

Orhan Doğan'ın, Van'a götürüldüğü sırada durumunda iyileşme olmadığı ve şuurunun hala kapalı olduğu bildirildi.  

Orhan Doğan kalbine takılan pompayla yaşıyor...

Orhan Doğan’ın sağlık durumuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tuncer, geçirdiği rahatsızlık sonrası hastaneye geç ulaştırılmasından dolayı Doğan’ın beyninin oksijensiz kaldığını ve kardiyojenik şoka girdiğini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Tuncer, Doğan’a hastanede gerekli tıbbi müdahaleyi yaptıklarını, koroner anjiyo uyguladıklarını ve ilgili damarları açtıklarını söyledi.


Doğan’ın beyni ve kalbinin, yolda geçirdiği süreden dolayı yeterli fonksiyonu gösteremediğini bildiren Yrd. Doç. Dr. Tuncer, "Şu an elimizden gelen bütün tıbbi işlemleri yapmamıza rağmen genel durumu kritik. Yaklaşık 3-4 saatlik gecikme söz konusu. Bu da beynin yeterince oksijensiz kaldığının bir göstergesi" dedi.


Yrd. Doç. Dr. Tuncer, "Hastaya ilk geldiğinde nasıl bir müdahale uygulandı" sorusu üzerine, Doğan’a ilk geldiğinde ritmle ilgili gerekli şokların uygulandığını, daha sonra anjiyo yapıldığını ve ilgili damarların balonla açıldığını belirtti.


Doğan’ın bilincinin kapalı olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Tuncer, Orhan Doğan’ın başka bir hastaneye nakli ile ilgili soruya, "Hastanın durumunu şu anda çok iyi görmüyoruz. Şu anki durumuyla nereye giderse gitsin, bir iyileşme olmayacağı kanaatindeyim" diye cevap verdi.


Tuncer, gazetecilerin "Doğan’ın beyin ölümü gerçekleşti mi?" sorusu üzerine, şöyle konuştu: " "Beyin ölümünün gerçekleştiğini anlayabilmemiz için yapmamız gereken testler için erken. Şu anda yaptığımız tıbbi tedavinin dışında herhangi bir tedavi yok. Hastanın şokunu düzeltecek gerekli ilaçlar şu anda elimizde mevcut. Bunun dışında şoku düzeltmek için kalp damarına taktığımız pompayla hasta hayatını sürdürmektedir." Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Doğubayazıt Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’ne katılan eski DEP Milletvekili Orhan Doğan, konuşma yaptığı sırada fenalaşmış, Doğubayazıt Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılan Doğan’ın kalp krizi geçirdiği anlaşılmıştı. Doğan, gece saatlerde, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk edilmişti.


Eski DEP milletvekilleri Leyla Zana, Selim Sadak ile Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyeleri de Araştırma Hastanesi önünde bekleyerek, Doğan’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.


Doğan’ın rahatsızlığını öğrenen ailesi ile DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş da uçakla Van’a geldi.

İLK HABER

Eski DEP'li Doğan etkinlikte konuşurken hastanelik oldu...

 
Eski DEP Milletvekili Orhan Doğan, Doğubeyazıt’da düzenlenen bir etkinlikte konuşma yaparken rahatsızlanarak, hastaneye kaldırıldı. Doğan’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.


Doğubeyazıt Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’ne katılan ve düzenlenen panelde konuşma yaptığı sırada fenalaşarak hastaneye kaldırılan eski DEP milletvekili Orhan Doğan’ın kalp krizi geçirdiği öğrenildi.


ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Doğan, Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Iğdır Devlet Hastanesine getirildi. Buraya geldiği sırada şuuru kapalı olan Doğan’a, kan akışına yardımcı olan bir iğne yapıldı.


Kalbine giden bir damarda tıkanma olduğu belirlenen Doğan’ın, buradaki müdahalenin ardından, anjiyo yapılmak üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldüğü kaydedildi.


Doğan’ın, Van’a götürüldüğü sırada durumunda iyileşmenin olmadığı ve şuurunun hala kapalı olduğu bildirildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tuncer, Doğubayazıt’ta geçirdiği kalp krizinin ardından Van’a getirilen eski DEP Milletvekili Orhan Doğan’ın sağlık durumunun kritik olduğunu söyledi.
ajanslar/anka
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 16:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FILIZ IP: 88.162.59.xxx Tarih : 30.06.2007 04:14:03
SAYIN ORHAN DOGAN ey buyuk insan. yerle gok arasi doldurmus sendeki vijdan. dunya sarsildi sizinle olan insanlik ve yasam için bu isyan. savasa karsi barisi. dusmaliga karsi kardesligi. karanliga karsi aydinligi. olume karsi yasamiyi. dostlara sevgiyi. dusmanlara insanligi oretiniz. (mazlum KURD halkinin kalbinde yer almissiniz ey guzel insan) SIZE AHLLATAN RAMET EDIYORUZ sonmez