4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

OSB'de 'Beyin Fırtınası' esecek

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bal, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren firmaların sorunları ve çözüm önerileri konulu "Beyin Fırtınası" adlı proje çalışmasını tamamladıklarını söyledi.

Diyarbakır'da büyük umutlarla faaliyete geçen Organize Sanayi Bölgesi, şimdilerde işlerin daha aktif hale gelmesi için mücadele veriyor. Bu kapsamda DOSİAD, OSB'de faaliyet gösteren firmaların sorunlarına çözüm getirmek amacıyla 45 katılımcıya yönelik 10 aylık bir süre zarfında "Beyin Fırtınası" konulu çalışma yaptı.

10 ay süren bu çalışmanın amaçlarını basın toplantısıyla açıklayan DOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bal, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve İş-Kur tarafından yönetilen Danışmanlık Merkezi Projesi kapsamında yürüttükleri "Beyin Fırtınası" konulu çalışmanın sona erdiğini söyledi.

Bal, proje kapsamında yürütülen Beyin Fırtınası'nın amacının, OSB'de faaliyet gösteren işadamlarına rekabetin arttığı bir ortamda bilgi sahibi olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Toplantıda sorunlar, nedenler, çözüm önerileri ve bu çözümlerin yerine getirilmesi için yapılacak faaliyetlere ilişkin birtakım öneriler oluşturuldu. Bu aşamada sorunların çözümü amacıyla, faaliyetlere start vermeden önce, mümkün olduğunca fazla sayıda firma temsilcisinin katılımıyla bir toplantı daha yapılacaktır" dedi.

Açıklamanın ardından OSB'de faaliyet gösteren işadamlarıyla basına kapalı olarak çözüm önerisi tartışması yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 17:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?