8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Osman Baydemir mazbatasını aldı

Seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 2. defa seçilen Osman Baydemir, bugün mazbatasını aldı.

Dün mazbatasını almak için Diyarbakır İl Seçim Kurulu'na giden Baydemir, eksik imza bulunduğu gerekçesi ile mazbatayı alamadan geri dönmüştü. Bugün tekrar İl Seçim Kurulu'na giden Osman Baydemir, bu defa İl Seçim Kurulu'ndan elinde mazbatası ile ayrıldı.

Mazbatasını alan Baydemir'i ilk kutlayan ise telefonla Baydemir'e ulaşan asker arkadaşı oldu. İl Seçim Kurulu'na elinde güllerle giren Baydemir, mazbatasını Yüksek Seçim Kurulu Hakimi Cüneyt Galip İpek'in elinden aldı. Mazbatasını alan Baydemir, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'ın demokrasi sınavını başarı ile aştığını belirten Baydemir, "Seçim geride kaldı, artık kolları sıvama zamanıdır "dedi. Kaybedecek tek saniyenin bile olmadığını vurgulayan Baydemir, "Ben bir kez daha Diyarbakır halkına, yediden yetmişyediye herkese teşekkür ediyorum. Kentimiz Diyarbakır, hem seçim sonuçları itibari ile hem de seçim atmosferinde ortaya koyduğu demokratik olgunluk atmosferi ile adeta bir demokrasi sınavını başarı ile, pekiyi ile aşmıştır. Diyarbakır halkının demokratik olgunluğu, inanıyorum ki Türkiye'ye örnek bir olgunluktur. Seçim geride kaldı. Demokrasinin olmasa olmazı olan seçimi hep birlikte geride bıraktık. Artık kolları sıvamanın ve kaldığımız yerden çalışmayı büyük bir hızla sürdürmenin zamanıdır. Dünden itibaren başladık. 5 yıllık bir maraton var önümüzde" diye konuştu.

Diyarbakır halkını mahcup etmeyeceklerini kaydeden Baydemir, "İlimizi Mezopotamya'nın ve Ortadoğu'nun bölgesel metropol kenti haline dönüştüreceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 22:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?