7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

ÖSS 6.sı Baydemir'i ziyaret etti

ÖSS sayısal Türkiye 6.'sı, bölge ve Diyarbakır 1.'si olan Selda Özkahraman, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Baydemir, "Başarımı Mehmet Uzun'a adıyorum" diyen Özkahraman'a, Uzun'un bütün eserlerini armağan etti. 

Türkiye genelinde ÖSS 6.'sı olan Selda Özkahraman, babası Ethem Hayri Özkahraman ve Rehber Öğretmeni Aslan Özdemir ile birlikte Başkan Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Selda Özkahraman'ı görmekten son derece mutlu ve gururlu olduğunu belirten Başkan Baydemir, bölgede ve kentte kalkınmanın eğitime yapılacak yatırımlardan geçtiğini söyledi. Özkahraman, başarısını çok çalışmaya değil, programlı çalışmaya borçlu olduğunu kaydederek, Mehmet Uzun'un kitaplarının da kendisini motive ettiğini ifade etti. 

Yazar Mehmet Uzun'un kitaplarını okuduğunu ve kendisin de büyük bir umut doğurduğunu ifade eden Özkahraman, "İlk iş olarak Mehmet Uzun'u ziyaret ettim. Başarımı da Uzun'a adıyorum. Kitapları, bana hep umut aşıladı ve yaşamımın bundan sonraki bölümünde de buna layık olmaya çalışacağım. Bölgemizde ve kentimizde eğitim imkanlarının yetersizliğinden dolayı istenilen düzeyde bir başarı sağlanamamakta. Diyarbakır'daki bu durum iç açıcı değil, benden çok daha iyi başarılar elde edecek öğrencilerin olduğuna inanıyorum. Ancak maddi yetersizliklerden dolayı bu potansiyeller ortaya çıkarılamıyor. Sizin eğitime destek verdiğinizi biliyorum ve sizin karşınızda olmaktan ayrıca onur duyuyorum. Hacettepe Tıp Fakültesi'nde okuyup Diyarbakır'a geri döneceğim. Türkiye'nin en genç profesörü olmayı da hedefliyorum" ifadelerini kullandı. 

Başkan Baydemir, Özkahraman'ı başarısından dolayı bir buket çiçek ve bir cumhuriyet altını ile kutladıktan sonra, kendisine Mehmet Uzun'un bütün romanlarını içeren bir kitap seti hazırlayarak armağan edeceğini söyledi. Baydemir, "Eğitim, bir toplumun geleceği yakalayabilmesi ve bir anlamda demokrasiyi, barışı, ekonomik ve sosyal kalkınmayı yakalamasının yoludur. Eğer siz geleceğe yatırım yapmak istiyorsanız, insana yatırım yapmalısınız. İnsana yatırım yapmanın da en akılcı, en geri dönüşümlü olan yöntemi eğitimdir. Türkiye ve özellikle de bölgemiz, büyük bir eğitim sorunu yaşamaktadır. Çok büyük bir dezavantajı yaşıyoruz. Bu dezavantajlı durum sadece eğitimde değil, yaşamın her alanında. Hal böyle olunca, yerel yönetimler de bu dezavantajlı durumdan nasibini alıyor. Benzer nüfusa sahip kentlerin yaşadığı sıkıntılarla Diyarbakır'ın yaşadığı sıkıntılar arasında çok büyük uçurumlar var. Buna rağmen, elimizden geldiğince kaynak aktarmaya çalışıyoruz. Şüphesiz ki, yeterli değil. Bu alanda neler yapılabilir? Biz bu alanda çeşitli eğitim kuruluşları ile ortaklaşmak istiyoruz. Gerçekten ne yapılabilir? Biz belediye olarak bunun neresinde olabiliriz? Şu anda ilköğretim okullarında bulunan 250'yi aşkın gencimize burs veriyoruz ve bu gençlerimizin tamamının ekonomik durumları eğitim olanaklarından istifade edebilecek durumda değil. 300 üniversite öğrencimizi bu manada destekliyoruz. Bana sorarsanız; keşke imkanımız olsaydı, bu sayıyı 10'a katlamak isterim" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 01:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?