7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

ÖSS tercih ofisi açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Eğitim-Sen ve Özel Kültür, Kavram, Karacadağ ve Kadro dersaneleri işbirliğiyle ÖSS'de ter döken öğrencilerin üniversiteye doğru tercihlerle yerleştirilmelerini sağlamak amacıyla 'Tercih Ofisi' oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda tercihlerin başlayacağı 22 Temmuz gününden sona ereceği gün olan 3 Ağustos'a kadar saat 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek olan Tercih Ofisi'nde uzman rehber öğretmenler öğrencileri doğru meslek seçimi konusunda yönlendirecekler. Öğrencilere destek ve moral vermek için Tercih Ofisi'ni ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, doğru meslek seçimi bakımından tercihlerin son derece önemli olduğunu söyledi. Şimşek, "Öğrenci arkadaşlarımızın yıllar boyunca verdiği emeğin heba edilmemesi için böyle bir ofis kurduk. Sizlerin bu işin detaylarını bilen uzman kişilerin rehberliğine ihtiyacınız var. Bu ofis tercihlerinizi doğru yapmanız ve doğru meslek seçmeniz açısından oldukça önemlidir. Çaba sizden, destek bizden" dedi.

Şimşek, öğrencilerle bir süre sohbet ederek başarılar diledi. Tercih Ofisi ile ilgili olarak konuşan Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Yıldırım Arslan da, ÖSS ile ilgili bölgenin ciddi problemleri olduğunu söyledi. Arslan, bu sıkıntıya sınav sonrası tercih ve yerleştirme sıkıntısının eklendiğini ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 20:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rıdvan bal IP: 78.170.124.xxx Tarih : 22.07.2009 23:06:24

doğrusu dört dershanenin biraraya gelip bu hizmeti vermesi beni mutlu etti hepsinin yöneticilerini kutlar devamını dilerim.