8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Oto hırsızlık şebekesi çökertildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nin yaptığı çalışmalarda; araç çalan ve araç çalmak için örgüt kuran 5 zanlı tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nin yaptığı çalışmalarda; TCK.220. maddesi "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak, örgüt faaliyetleri kapsamında oto çalmak ve çalmış oldukları otoları çenç yapmak" kapsamında Mengene kod adlı planlı operasyon yapıldı. Operasyonda suç örgütünün aralarında İstanbul, Malatya, Kayseri ve Şanlıurfa illerinin bulunduğu 4 ayrı ilde faaliyet gösterdikleri ve suç örgütünün haksız ekonomik

çıkar sağlamak için çaldıkları otoları 'çenç yapmak' suretiyle piyasaya sürdükleri tespit edildi. Operasyonda 6 şahıs yakalanırken, şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 20 adet çeşitli araçlara ait motor beyni, 12 adet çeşitli araçlara ait motor bloku ve 5 adet araç plakası ele geçirildi.

Olayla ilgileri oldu iddiasıyla yakalanan 6 şahıs adli makamlara sevk edilirken, şahıslardan 5'inin tutuklandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 14:52:04
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 18:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?