8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Otobüsçü zabıta savaşı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi taşımacılığı konusunda alınan kararı beğenmeyen otobüs sahipleri ile zabıtalar arasında çıkan kavgada 10 zabıta yaralandı.

Diyarbakır Belediyesi tarafından şehir içi taşımacılık yapan mavi otobüslerin kırmızıya boyanıp belediye havuz sistemine dahil edilmesi kararını beğenmeyen otobüs sahipleri ile belediye görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

Belediye tarafından 3 ay önce alınan karar bu sabah saatlerinden itibaren uygulamaya konuldu. Kararın uygulamaya konulmasının ardından başlayan tartışmalar, taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Belediyenin aldığı karara uymayan ve zabıta tarafından araçlarının bağlanmasına sinirlenen otobüs sahipleri, zabıta otoparkına saldırdı.

Taş ve sopalar ile otoparkı basan otobüs sahipleri, 7 zabıtayı çeşitli yerlerinden yaralayıp çevreye zarar verdikten sonra olay yerinden uzaklaştı. Yaralanan zabıta memurları, olay yerine gelen ambulanslar ile Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sabah saatlerinde de yine otobüs işletmecileri tarafından 3 zabıta darp edildi. Ellerinde sopa ve taşlar ile kendini korumaya çalışan zabıta ekipleri, olay yerine gelen geç geldiğini iddia ettikleri polis ekiplerine tepki gösterdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 00:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?