3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Otoparklarda engelliler için özel yer

Diyarbakır'da engellilerin oluşturduğu sivil toplum kuruluşları ile kamunun ilgili birimlerinin bir araya gelerek kurduğu Diyarbakır Engelliler Platformu'nun talebi üzerine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) açık otoparklarda engelli sürücüler için park yeri ayırmaya karar verdi.

Türkiye'de bir ilk olan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Engelli Şube Müdürlüğü ile 9 engelli örgütünün de kurucuları arasında yer aldığı 'Diyarbakır Engelliler Platformu'nun girişimi sonuç verdi. Engelliler Platformu, kent trafiğinde engelli sürücüler ile yayaların sorunlarının çözümü için birtakım tedbirlerin alınmasını istedi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, açık otoparklarda engelli sürücülerin araçlarını park edebilecekleri yerin ayrılmasını UKOME gündemine getirdi.

UKOME de bu talep doğrultusunda açık otoparklarda engelli sürücüler için yer ayrılmasını kararlaştırdı. Kararın çıkması üzerine Büyükşehir Trafik Atölyesi, otoparklarda kullanılmak üzere 'Engelliler Araç Park Yeridir' levhası hazırladı ve parklara yerleştirmeye başladı. Diyarbakır Engelliler Platformu Sekreteryası'nda yer alan Büyükşehir Belediyesi Engelli Şubesi Müdürü Eylem Ata Güleç, engellilerin taleplerini dikkate almasından dolayı UKOME'ye teşekkür etti. Güleç, Büyükşehir Belediyesi işletmesinde bulunan bütün otoparklarda engellilerin araçlarını ücretsiz park edebileceğini söyledi. Güleç, Özürlüler Kanunu ve yönetmeliklere göre engellilere ayrılan yere başkalarının park etmesi durumunda uygunsuz park ücretinin üç katı ceza kesildiğini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Muharrem Cebe de trafikteki sinyalizasyon dahil tüm çalışma ve ihalelerde engelliler için uyarı sistemlerini dikkate alacaklarını, buna uygun ihale şartnamesi hazırlayacaklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 15:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERDAL SATILIŞ IP: 88.230.69.xxx Tarih : 27.02.2008 10:00:29

DİYARBAKIRDA KURULAN ENGELLİLER PLATFORMU MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI.ENGELLİ CAMİAMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR GİRİŞİMOLDUGUNA İNANIYORUM.EMEGİ GECEN HERKESE BU ÖRNEK DAVRANIŞLARINDAN DOLAYI TEŞŞEKKÜR EDİYORUZ. DİYARBAKIR BEDENSEL ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ