7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Oturma eylemi 78. haftada

KAYIP YAKINLARININ OTURMA EYLEMİ 78. HAFTADA

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla düzenlenen oturma eyleminde emekli Koramiral Atilla Kıyat'ın yargısız infazların devlet politikası olduğunu söylemesi üzerinde duruldu.

İHD Şubesi ve kayıp yakınlarının, kayıpların akıbetinin açıklanması için her hafta düzenlediği oturma eylemi 78. haftasını geride bıraktı. Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılan oturma eyleminde, "Batı'da planlanan Doğu'da uygulanan darbeler aydınlansın", "Nerede bu insanlar" ve "Barışın gelmesi bu kadar zor mudur", "Kurşun sıkan iyi çocuklar, yiyen?", "Çocuklara kıymayın efendiler" dövizleri ile kayıpların fotoğrafları taşındı.

Oturma eylemi öncesi bir açıklama yapan İHD Şube Saymanı M. Raci Bilici, geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında kayıplar ve failli meçhul cinayetlere ilişkin açıklamalarda bulunan emekli Koramiral Atilla Kıyat'ın söylediklerine değindi. Bilici, kendilerinin insan hakları savunucuları ve kayıp yakınları olarak Kıyat'ın söylediklerini her fırsatta dile getirdiklerini belirterek, "Ancak sesimizi bir türlü duyuramadık. Şimdi üst düzey bir asker tarafından bu açık bir şekilde itiraf edilmiştir.

Bundan sonra yapılacak olan hükümetin çıkıp, 'ey aileler; yıllardır acı çektiniz, işkence çektiniz, her gün travma yaşadınız, her gün kayıplarınızı aradınız. Ben sizlerden özür diliyorum' demesidir" diye konuştu.

Bilici, kayıp olaylarının ayrıntılarıyla ortaya çıkarılması gerektiğini bildirerek, "İnanıyoruz ki; bu ülkede savcılar bu belgeler açıklandıktan sonra gereğini yapacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından kayıplar için yapılan 5 dakikalık oturma eyleminden sonra grup sessizce dağıldı.

KAYIP YAKINLARININ OTURMA EYLEMİ 78. HAFTADA
KAYIP YAKINLARININ OTURMA EYLEMİ 78. HAFTADA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 16:17:05
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 18:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?