7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Öykü yazma teknikleri eğitimi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu tarafından AB Öykü Yarışması'na katılacak genç kalemler için Avrupa Birliği ve öykü yazma teknikleri konusunda eğitim semineri düzenlendi.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, AB Öykü Yarışması çerçevesinde 16 ilde düzenlenen eğitim seminerleri dizisinin Diyarbakır etabı Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. AB Öykü Yarışması'nın bu yılki konusunu oluşturan AB temel değerlerinden "Eşitlik" ilkesinin ve öykü yazma tekniklerinin anlatılacağı eğitim seminerine, Öykü Yazarı Nilüfer Açıkalın konuşmacı olarak katıldı.

Seminer ile öğrencilerin Avrupa Birliği temel değerleri hakkında bilgilendirilmesinin yanı sıra duygu ve düşüncelerini yazı ile ifade edebilme yeteneklerini geliştirmek, öykü yazımına teşvik etmek amaçlanmakta. AB Bilgi Ağı'nın bulunduğu 16 ildeki Gaziantep, Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Edirne, Kayseri, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, Van, Denizli, Konya, Bursa'da 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik bu yıl üçüncüsü düzenlenen AB Öykü Yarışması'nın ulusal etabında dereceye giren ilk 3 öğrenci Brüksel ve Stockholm gezisi ile ödüllendirilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 16:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?