7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Özgürlük meydanı yenileniyor

SİLVAN'DA ÖZGÜRLÜK MEYDANI YENİLENİYOR

Diyarbakır'ın Silvan Belediyesi tarafından Özgürlük Meydanı'na kilitli parke taşı döşemesine başlandı.

Silvan Belediyesi ilçe merkezine bağlı kenar mahallelerde çalışmalarını sürdürürken Selahattin Mahallesi Demirciler Sokak ve Özgürlük Meydanı'nın etrafına yaklaşık 4 bin metrekare renkli desenli ve daha estetik kilitli taşlar döşemesinin startını verdi. Belediyenin daha önce döşemiş olduğu kilitli parke taşlarını yerinden söken belediye ekipleri bunların yerine renkli kilitli parke taşı döşemesine başlarken, çalışmaları Belediye Başkanı Fadıl Erdede, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri yerinde denetledi.

Belediye Başkanı Fadıl Erdede, "Yaklaşık olarak 4 bin metrekare olan ilçemizin tam merkezinde bulunan Aşağı Çarşı Demirciler Sokak ve Özgürlük Meydanı alanı tamamıyla yenileniyor. Eskiden döşenmiş olan kilitli parke taşları yerinden sökülerek, yerine renkli desenli ve daha estetik olan kilit taşları döşüyoruz. Burası bizim için çok önemlidir. Esnafımız için daha fazla çalışmak istiyoruz. Çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız en kısa sürede bitirerek esnafımızı rahatlatacağız. Esnaflarımıza ve tüm Silvan halkına verdiğimi rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" dedi

Erdede ile beraberindekiler temsili olarak çalışanlarla birlikte taş döşemesini yaptıktan sonra esnafı dolaşarak sorun ve önerilerini dinledi. İşyerleri sahipleri belediyenin sokaklardaki ve meydandaki çalışmalarından memnun oldukları dile getirerek bu tür çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Erdede ve beraberindekilere teşekkür etti.

Çalışmalar ile ilgili konuşan 30 yıllık terzi Mehmet Yücel, "Özgürlük Meydanı Silvan'ın en tarihi mekanıdır. Buradan büyük emekler geçmiştir. Silvan denildiğinde Aşağı Çarşı akla geliyor. Tabii ki bugünkü adı Özgürlük Meydanı, bu çalışmanın burada yapılması elbette beni ve komşularımızı tüm çarşı esnafını sevindirmiştir. Belediyemizin yaptığı çalışmalardan ötürü belediye başkanımız ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SİLVAN'DA ÖZGÜRLÜK MEYDANI YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 15:36:01
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 15:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?