7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Özürlü vatandaşlar Baydemir'i protesto etti

Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Engelliler Danışma Masası’nda vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Osman Baydemir’i, Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ömer Askan, ağzını kapatarak protesto etti.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Danışma Masası’nda özürlülerin sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Osman Baydemir, bundan sonra kent imarında yapılan bütün planlarda özürlülerin durumunu da dikkate alacaklarını söyleyerek, belediyenin hizmet binasında dahi özürlülerin düşünülmediğini söyledi. Özürlülerin sorunlarını Engelliler Danışma Masası aracılığıyla takip ettiklerini anlatan Baydemir, "Önce özürlü vatandaşlarımız için belediye binasında çalışma yapacağız" dedi.

İşitme Engelliler Derneği Başkanı İslam Bayhan, Başkan Baydemir’in konuşmasına tepki göstererek, "Konuştuklarınızı anlayamıyoruz. Bize seçim döneminde vaat edilenler, siyasiler tarafından yerine getirilmiyor. Yaptığınız konuşma sırasında bizim için bir beden dili tercümanı bulundursaydınız, biz sizi şimdi daha rahat anlama imkanına sahip olurduk" şeklinde tepki gösterdi.

Bu arada bugüne kadar yaptıkları başvurulara rağmen sürekli kapıların yüzlerine kapandığını söyleyen Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ömer Askan ise ağzını kapatarak Başkan Baydemir’i protesto etti.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 18:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?