7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Palyaçolu temizlik kampanyası

Diyarbakır'ın Sur Belediyesi, "Daha temiz bir dünya ve cevre için" sloganıyla ilköğretim okullarında temizlik kampanyası başlattı.

Yeni Yerel Yönetimler Yasasıyla belde ve köy statüsünde olan yerleşim alanlarının Sur Belediyesi'ne bağlanmasıyla mahalle statüsüne dönüşen Bağıvar ve Çarıklı beldelerindeki ilköğretim okullarında temizlik bilincini aşılamak için kampanya başlatıldı. Belediye temizlik ekipleri, palyaçolarla birlikte hazırladıkları skeçlerle öğrencilere temizlik bilinci aşılamayla çalışıyor. Daha temiz bir çevre için kampanya düzenlediklerini belirten Sur Belediye Başkan yardımcısı Gülbahar Örmek, "Çevre temizliği bilincinin oluşmaması, dünyamızın ekolojik dengesini kısa vadede olmasa dahi uzun vadede ciddi anlamda tehdit etmektedir.

Bugün itibarı ile kentimizde günlük olarak 650 ton civarında çöp toplanmaktadır. Zamansız çöp çıkarma alışkanlığından kaynaklı olarak toplama işlemi bazı semtlerimizde gün boyu devam etmektedir. Çıkarılan çöplerin büyük bir kısmının poşetsiz olduğu görülüyor. Ayrıca yerlere çöp atma kültüründe kentimiz, Türkiye'de ilk sıralarda yer almaktadır. Yerlere çöp atmak yerine bidonlara atarsak
belediyenin de işleri kolaylaşacaktır.

Yaşanan yoğun göç sonucunda Diyarbakır'da bir köy kent karışımı kültür oluşmuştur. Çevreyi kirletme alışkanlığı, şehir merkezlerine kadar kendini taşımaktadır. Bu yüzden okul ve mahallelerde temizlik konusunda eğitim vermekte ve halkı bilgilendirmekteyiz. Çünkü temizlik önce evde sonra okulda başlar. Okullarda temizlik konusunda yapılacak uyarılar daha dikkate alınıp çocukların üzerinde büyük etkisi olmaktadır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 16:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?