7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Parkların isimlerini halk belirliyor

Diyarbakır'da katılımcılığı sağlamak için halka sorarak belirlenen park isimleri, valilik tarafından kabul edildi.

Yenişehir Belediyesi tarafından sürdürülen anket çalışmalarında park bulunan mahallelerde yaşayan halka seçmeli sorular sorularak park isimlerinin halk tarafından belirlenmesi yoluna gidildi. Anketlerin değerlendirilmesi sonrasında en çok tercih edilen isimlerin parklara verildiğini dile getiren Belediye Başkanı Fırat Anlı, "Yapımını tamamladığımız parkların isimlerini halka sorarak belirlemeye çalıştık. Amacımız, halkı belediye çalışmalarına katmaktır. Özellikle karar alma süreçlerine halkın müdahil olması için bu tür çalışmalarımız devam edecektir. Parklara isim vermede anket sonuçları belirleyici olacaktır. Yenişehir Belediyesi olarak bir ilk olan arka bahçe düzenleme çalışmaları, 2006 yılında devam ediyor. Yenişehir Beldemiz'de aşırı betonlaşmaya karşı bina aralarındaki duvarları yıkıp halkımızın rahat nefes alabileceği ve çocukların oynayabileceği parklar yapıyoruz" dedi.

Yenişehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, amaçlarının Diyarbakır'ın gözde yeri olan Yenişehir'de kişi başına düşen yeşil alan oranını Avrupa standardı olan 2 metrekareye çıkarmak olduğunu ifade ederek, "16 tane arka bahçe düzenleme projesi var, bunlardan 11 arka bahçe parkı tamamlandı. Belediye sınırları içerisinde toplam 206 bin metrekare yeşil alan mevcut olup, belediyeye bağlı parklarda yeşil alan 72 bin metrekaredir. 2005 yılında toplam 34 bin 700 metrekarelik alanda yeşillendirme çalışması yapılmış, yaklaşık 6 bin 300 adet bitki dikilmiştir. Yenişehir Belediyesi tarafından yapılan anket çalışmasıyla yeni yapılan 5 parka isim verilmiştir. Belirlenen isimler belediye meclisi tarafından onaylandıktan sonra valilik onayına sunuldu" açıklamasında bulundu.

Valilik tarafından onaylanan park isimleri ise şöyle: "Yılmaz Güney, Gökkuşağı, Mem u Zin, Gül Kadın, Barış, Özgür, Musa Anter, Beyaz, Kırmızı, Umut, Sanat, Fiskaya, Çevde Yıl, Rızvanağa, Gülhane, Eflatun ve Berfin Bahçe Parkı."

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 21:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?