8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Personel servisine molotoflu saldırı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNİ TAŞIYAN OTOBÜSE MOLOTOFLU SALDIRI

Diyarbakır'da bugün sabah saatlerinde Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde nöbetten çıkan güvenlikçi ve personelleri taşıyan servis otobüsünü Fiskaya girişinde durdurmaya çalışan bir grup gösterici, molotof kokteyli atarak yakmak istedi.

Dicle Üniversite Hastanesi ve Rektörlüğü'nde gece çalışan personeli taşıyan servis otobüsü, Dağkapı semti Fiskaya mevkiine geldiğinde bir grup yüzü kapalı gösterici tarafından önü kesildi.

Aracın camına ve içine molotof kokteyli atan göstericiler, bir molotofta servis aracının arkasından gelen halk otobüsüne attılar. 20 kişinin içinde bulunduğu servis aracında çıkan yangını aracın şöförü yangın tüpü ile söndürürken, araç şoförünün de çeketi yandı. Olayın duyulmasının hemen ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderilirken, olay yerine Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da gelerek inceleme yaptı. Yaptığı incelemenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlam, direkt olarak otobüsü ve aracın şoförünü yakmaya çalıştıklarını belirterek, "Burada nöbetten çıkan personeli dağıtan servis aracı maalesef böyle bir saldırıya maruz kalmış. Konum olarakta burası çok müsait çünkü araçlar inerken de çıkarken de yavaşlıyorlar, bu nedenle burayla ve kaçan şahısların yakalanmasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor.

Açıkça şoförü yakmak istemişler. Bir önceki olayda da şoförün ayaklarından yukarısı yanmış vaziyette. Burada direkt olarak insanı hedef almışlardır. Bu bölgenin güvenliği ile ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Emniyet Müdürü Sağlam, olayla ilgili aldığı bilgilerin ardından olay yerinden ayrılırken, olayda sadece maddi zararın meydana geldiği bildirildi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNİ TAŞIYAN OTOBÜSE MOLOTOFLU SALDIRI
DİCLE ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNİ TAŞIYAN OTOBÜSE MOLOTOFLU SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2011 Pazartesi 10:56:04
Güncelleme :2 Mayıs 2011 Pazartesi 13:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?