7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Petrol iş umudu oldu

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Türkiye'nin en büyük petrol rezervini Diyarbakır'da bulduğunu açıklaması Diyarbakırlıların iş bulma umudunu tekrar yeşertti.

TPAO, Diyarbakır'ın Taşdan köyü Güzel mezrasında uzun zamandır sürdürdüğü petrol arama çalışmaları sonunda 26 gravite kalitesinde 16 milyon varille Türkiye'nin en büyük rezerv sahasına ulaşmıştı. Böylesine zengin bir petrol kaynağının Diyarbakır'da bulunduğu haberini alan vatandaşlar petrol zengini olma hayalleri kurmaya başladılar. Bin 800 metre derinlikte bulunan petrolü çıkarmak için TPAO ekipleri bölgede geceli gündüzlü çalışma sürdürüyor. Yaklaşık 30 kişinin çalıştığı Güney Kırtepe petrol kuyusu Türkiye'nin ve bölge halkının umut kaynağı olmuş durumda.
 
Bulunan petrol rezervinin çıkarılmaya başlanması ile Türkiye'nin yıllık yaklaşık 200 milyon varil olan petrol tüketiminin yaklaşık yüzde 8'ini tek başına Güney Kırtepe petrol rezervi karşılayabilecek. Bölge halkının iş kapısı olarak gördüğü petrol kuyusunda uzman ekip dışında şu ana kadar 4 kişi iş olanağına kavuştu. Zengin petrol kaynağı bulunduğu haberini alan Diyarbakır halkı ise şimdiden petrol zengini olma hayalleri kurmaya başladı. Petrol rezervinin hemen yanı başında bulunan Güzel mezrası sakinleri, uzun zamandır petrol arama çalışmalarının sürdüğünü kuyu çalışmalarına kısa süreli katıldıklarını söylediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 18:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?