3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Piç' deyip öldürdü, babası çıktı

Diyarbakır’da, imam nikahıyla birlikte yaşadığı Türkan Gezginci’den olan 3 yaşındaki oğlu Hasan Kaptan’ı "Bu piçi niye besliyorum ki" diyerek öldüren Ahmet Kaptan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin gerekçeli kararı tüyler ürpertti. Kararda babanın küçük Hasan’ı 17 yerinden ısırıp, başına yemek kaşığıyla defalarca vurduğu, kebap şişiyle dövüp ardından vücudunda sigara söndürerek öldürdüğü belirtildi. Kararda Hasan Kaptan’ın DNA testiyle çocuğun öz babası olduğunun anlaşıldığı da belirtildi.

DİYARBAKIR 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 5 ay önce 3 yaşındaki oğlu Hasan Kaptan’ı başta kol ve bacakları olmak üzere 17 yerinden ısıran, vücudunda sigara söndüren, kebap şişiyle döven, ardından kafasına yemek kaşığıyla defalarca vurup öldürdükten sonra cesedi Dicle Nehri kıyısına gömen baba Ahmet Kaptan, kayınbiraderi Feyzi Gezginci, akrabaları Salim ve Fesih Kaptan ile ilgili gerekçeli kararını açıkladı.

EŞE DE İŞKENCE

Tüyler ürperten bilgilere yer verilen kararda, Ahmet Kaptan’ın Türkan Gezginci ile nikahsız yaşadığı, bu evlilikten 3 çocuklarının bulunduğu, birçok suçtan ceza alan Kaptan’ın uyuşturucu madde bağımlısı olduğu ve kendisine esrar bulması için sürekli eşini döverek baskı yaptığı belirtildi. Kararda son olarak eşi Türkan’ın burnunu ekmek bıçağıyla koparması üzerine, kadının 3 çocuğunu da terk ederek Sivas’a gidip burada gayri resmi olarak başka biriyle evlendiği belirtildi.

BİRAYLA KUTLAMA

Kararda, sanık Ahmet Kaptan’ın eşi Türkan Gezginci’nin ailesiyle husumet yaşadığı, olay gecesi evde 3 yaşındaki oğlu Hasan’ı, canavarca hislerle eziyet çektirip vücuduna darbeler indirerek, şişleyip kafasını duvarlara çarparak öldürdüğü belirtildi. Sanığın sabah olduğunda delilleri ve cesedi ortadan kaldırmak için akrabaları Saim ve Fesih Kaptan’dan yardım istediği ifade edildi. Sanıkların cesedi bir battaniyeye sardıktan sonra Dicle Nehri kıyısındaki Hevsel Bahçeleri’ndeki bir çukura gömdükleri, daha sonra da cesedi yakalanmadan ortadan kaldırdıkları için olay yerinde bira içip kutlama yaptıkları belirtildi.

DNA TESTİ SONUCU

Mahkemenin kararında olay yerinden alınan kan, kıl, tükürük, tırnak, parmak izi ve diğer tüm örneklerin Ahmet Kaptan’a ait olduğunun tespit edildiği vurgulandı. Oğlunu "Bu P..tir, benden değildir, niye besliyorum" diyerek öldüren Ahmet Kaptan’dan alınan kan örneğiyle yapılan DNA analizinde, çocuğun yüzde 99.99 Ahmet Kaptan’a ait olduğunun belirlendiğine de dikkat çekildi. Küçük Hasan’ın vücudundaki ısırıkların alınan diş kalıplarının baba Ahmet Kaptan’dan alınan kalıp örnekleriyle bire bir uyuştuğu belirtildi.

CANAVARCA HİSLER

Kararda, baba Ahmet Kaptan’ın TCK’nın 82/1 maddesinin b-e bentlerinde yer alan, "Kendi öz çocuğunu canavarca hisle ve eziyet çektirerek, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı ölüme neden olmak" suçunu işlediğinin anlaşıldığı belirtildi. Ahmet Kaptan’ın "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılmasına karar verildiği ifade edildi.

TOPLUMDA İNFİAL

Mahkemenin kararında "sanık, pişmanlığını dile getirmesine rağmen cinayetin toplumda infial yaratacak türden" olduğu vurgulanarak hakkında "takdiri indirim" uygulanmasına yer olmadığına karar verildiği de açıklandı. Cani babanın ömrünü tamamlayana kadar cezaevinde kalacağı bildirildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 11:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?