7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

PKK, 'Kandil'i hiç kimse alamaz' diyor

Yıllardır K.Irak'ta yuvalanan PKK'nın bölgedeki 50 köyü kontrolü altında tuttuğu ortaya çıktı. Kuzey Irak'taki yerel hükümet başkanı Mesut Barzani'nin uluslararası terörle mücadele konusunda 'terör örgütü PKK'yı topraklarında barındırmayacakları' yönünde açıklamalar yaparken, bölgedeki 50 köyün kontrolünün terörist bir örgüte bırakılması dikkat çekiyor.

Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Saydo Hüseyin Afsin, bir internet sitesine yaptığı açıklamada Türkiye'nin Kandil Dağı'na 20 defa gelmeye çalıştığını ancak sonuç alamadığını söyledi.

Afşin, "Denesinler. Hiçbir güç veya hiçbir ülke güç kullanarak bizi yerimizden edemez. Türkler 20 kere bize saldırdı ama asla yenemedi. Sonuç olarak galip gelen biziz" iddiasında bulundu.

Bölgede yaklaşık 50 köyü içine alan bir toprağı kontrol altında tuttuklarını ifade eden Afşin, "Irak'ın kuzeyinde birçok üssü elimizde. Son 10 yılda, çok iyi hazırlandık ve burada kendimizi son derece güvende hissediyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin devamında şu bilgilere yer verildi: 1980'li yılların sonu itibariyle ve 1990'lı yıllarda Irak'ta Saddam Hüseyin rejimine savaş açan Kürt asilerin yanına sığınan PKK'lılar, 1998'de Suriye'nin PKK ile bağlarını kopararak Türkiye'nin baskılarına boyun eğmesi üzerine bu bölgeyi başlıca geri üs olarak belirlemişlerdir. Örgüt 1 Ekim'de ateşkes ilan etti, ancak geçmişte de ilan ettiği diğer ateşkesler gibi Türkiye bunu da reddetti. Bu yaz Ankara, Washington ve Bağdat'ın, bu yıl operasyonlarını artıran asilere müdahale etmemesi durumunda Irak sınırından PKK'ya operasyon düzenleyeceği tehdidinde bulundu.

samanyoluhaber.com
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 12:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?