2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

PKK tarlasına asker baskını

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı ekipler, Lice İlçesi'ne bağlı Ortaç Köyü kırsalına operasyon düzenledi.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı ekipler, Lice İlçesi'ne bağlı Ortaç Köyü kırsalına, 2 helikopter, askeri zırhlı araçlar, jandarma komando ve özel harekat timlerinin de katıldığı operasyon düzenledi. Narkotik köpeklerinin de arama yaptığı operasyonda, değeri 3 milyon lirayı aşan 1 ton 330 kilo esrar ele geçirildi.

Jandarma Bölge Komutanlığı ekipleri aldıkları istihbari bilgileri değerlendirerek, Lice İlçesi Ortaç Köyü bölgesinde örgütle bağlantılı olan kişilerin uyuşturucu imal ettiğini tespit etti. Örgüt üyeleri ile işbirliği halinde olan ve bu kişilerle irtibat sağlanarak uyuşturucu ticareti yapıldığını belirleyen jandarma ekipleri, dün operasyon için düğmeye bastı.

Jandarma özel harekat ile Asayiş Komando timleri, havadan da Sikorsky ve Kobra helikopterlerinin de desteklediği operasyonda jandarma özel harekat timleri de zırhlı araçlarla karadan sıkı güvenlik önlemleri altında bölgeye hareket etti.

Narkotik köpekleri ile girilen bölgede 10 ayrı yerde arama yapıldı. Aramalarda 1 ton 50 kilogram toz esrar, 280 kilogram işlenmiş esrar olmak üzere toplam 1 ton 330 kilogram esrar ele geçirildi. 280 kiloluk işlenmiş esrarın da 10.5 ton esrara eşdeğer olduğu belirtildi.

Ele geçirilen uyuşturcuların arazide plastik bidonlar ve sera naylonlarına sarılı durumda bulunduğu belirtilirken, piyasa değeri 3 milyon 290 bin TL olduğu bildirildi. Operasyonla örgütün önemli finans kaynağının çökertildiği belirtilirken, olayla ilgisi bulunan 1 kişinin gözaltına alındığı, 2 kişinin de arandığı açıklandı.
 

...
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2012 Cuma 14:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?