5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

PKK'da kanlı iç hesaplaşmanın şifresi

PKK'da örgüt içi hesaplaşmada 7 teröristi öldüren G.E. tutuklandı

Diyarbakır kırsalında aynı grupta olan 7 teröristi öldürdükten sonra tutuklanıp Kulp Cezaevi’ne konulan terörist G.E., bugün çok sıkı güvenlik önlemleri altında Diyarbakır’a getirilerek E Tipi Cezaevi’ne konuldu. 

Annesi Z.E. ile bir süre görüştürülen E.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda güvenlik güçleri terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yapan 7 kişi yakaladı. 

Öldürülen 7 PKK’lının bulunduğu mağarada ise 7 Kalaşnikof marka otomatik tüfek, 1 Kannas suikast silahı, 1 Biksi marka makinalı tüfek ile bu silahlara ait çok sayıda mermi, 4 Aselsan Kobra marka telsiz, 2 dürbün, 1 gece görüş dürbünü ele geçirildi.

Mağarada 7 arkadaşını öldürdükten sonra teslim olan terörist G.E.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda güvenlik güçleri Lice ve Kulp kırsalında PKK’lı teröristlerin gizlendiği alanlara nokta operasyonları yaptı. 

İçinde erzak ve gıda maddelerini bulunduğu 2 sığınak bulunarak imha edilirken, teröristlere yardım ve yataklık yapan 7 köylü yakalandı. Köylüler, E. ile yüzleştirildikten sonra tutuklanıp cezaevine konuldu. E.’nin 7 PKK’lıyı öldürdüğü Kalaşnikof otomatik tüfek savcılığın talimatıyla 7 teröristin öldürülmesi haricinde başka eylemlerde kullanılıp kulanılmadığının tespit edilmesi için balistik incelemeye gönderildi.

BİR CENAZE DAHA ALINDI

Bu arada öldürülen PKK’lılardan Sipan kod adlı Muzaffer Öndeş’in de cenazesinin ailesi tarafından Kulp’tan alınarak Batman’a götürüldüğü öğrenildi. 

Halen Kulp’ta Huner Rojhılat kod adlı İran uyruklu, Behzat kod adlı Suriye uyruklu, Ağrı nüfusuna kayıtlı Botan kod adlı PKK’lıların cesetleri bulunuyor. 

Kulp ilçesine bağlı Yaylak Köyü yakınlarındaki Şinak Tepe mevkisindeki sığınakta saldırı hazırlığında olan terör örgütü PKK üyesi 7 teröristi, örgüt içinde yaşanan iç hesaplaşma sonucu öldürdükten sonra teslim olan terörist, “Bürüsk” kod adlı G.E, Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak, Diyarbakır E tipi Cezaevine gönderildi.

“ÖRGÜTE KATILMASAYDIM AİLEMİ ÖLDÜRECEKLERDİ”

G.E. ifadesinde, örgütten 2002 yılında kaçtığını, ancak aldığı ölüm tehditleri sonucu 2005 yılında yeniden Irak'ın kuzeyindeki kampa gitmek zorunda kaldığını belirtti.

G.E. ifadesinde şunları söyledi:

“Örgütten 2002 yılında kaçarak Batman'a geldim. Güvenlik güçlerine teslim olmadım. Ancak örgüt, güvenlik güçlerine teslim olacağımı düşünerek beni, (Eğer geri gelmez, güvenlik güçlerine teslim olursan aileni öldüreceğiz.) diye tehdit etmeye başladılar. Ben de ailemi düşünerek tekrar 2005 yılında Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarından Irak'ın kuzeyindeki kampa geri gitmek zorunda kaldım.”

“BANA AJAN MUAMELESİ YAPILDI”

Yeniden katıldığı örgütte kendisine, “ajan” muamelesi yapıldığını bildiren G.E, şunları anlattı:

“Yeniden katıldığım örgütte herkes bana “ajan” muamelesi yapmaya başladı. Bundan çok rahatsız olmaya başladım. Kulp ilçesi yakınlarındaki sığınakta bekliyorduk. Bulunduğum gruptakiler sık sık kendi aralarında beni işaret ederek fısıldaşarak konuşuyorlardı. Bir gece uyuyor gibi yaptım. Gecenin bir yarısı, silahın kurma kolunun çekildiğini duydum. Beni öldüreceklerini düşündüm. Biraz bekledim. Bir gelişme olmadı. Onlar uyku tulumunda uyurken kalkıp, sığınaktaki 7 örgüt üyesini silahla taradım. Kapıdaki nöbetçiyi de vurdum. Daha sonra Kulp'a gelerek, jandarma ekiplerine teslim olup sığınağın yerini söyledim.”

OTOPSİ RAPORLARI

Teslim olan teröristin ifadelerinin ardından jandarma ekipleri, sarp kayalık olan bölgedeki sığınakta bulunan teröristlere ait cesetleri helikopterle alarak, Kulp Merkez Sağlık Ocağı'na getirdi.

Burada yapılan otopside, teröristlerin cesetlerinde kurşun izlerine rastlanırken, kurşunların yakın atış mesafesi dışından yapıldığı belirtildi.

Bu arada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı teröristlerin vücudundaki morlukların, zehirlenmeden kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için cesetlerden aldığı numuneleri biyopsi yapılmak üzere Ankara'ya gönderdiği bildirildi.


Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 17:59:00
Güncelleme :20 Mart 2007 Salı 10:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?