2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

PKK'lılar defnedilmiyor

Bingöl'ün Genç ilçesinde 23-24 Kasım tarihlerinde düzenlenen operasyonda öldürülen iki teröristin cenazesi, provokasyon için 3 gündür Diyarbakır'daki Yeniköy Asri Mezarlığı'nda bekletiliyor.

Polis provokasyonlara karşı terörist cenazelerinin mezarlık dışına çıkartılmasına izin vermezken, Pkk -KCK yöneticilerinin Pkk'lıların ailesine baskı yaptığı, cenazeleri defnedilmesine izin vermediği öğrenildi.

49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nın koordinasyonunda; Jandarma Özel Harekat Taburu, Jandarma Komando Taburu ve Piyade Komando Taburu 23-24 Kasım tarihileri arasında Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalına sevk edildi. Taarruz tipi helikopterlerin de desteği ile başlatılan operasyonda, bir grup örgüt mensubuyla çatışmaya girildi. Çatışmalar sonrasında 4'ü kadın 7 Pkk'lı öldürülürken, 1 Pkk'lı ise sağ yakalandı. Öldürülen Pkk'lılar H.C., ile kadın terörist İ.G.'nin cenazeleri 27 - 28 Kasım tarihlerinde Diyarbakır'a getirildi.

Yeniköy Asri Mezarlığında düzenlenecek defin işlemlerinin terör örgütü propagandasına dönüşmemesi için sabah saatlerinde mezarlıkta arama yapan Diyarbakır Emniyeti, mezarlıkta çok sayıda örgütsel pankart ve bayrak ele geçirdi.

Mezarlığın ana kapısı önünde güvenlik önlemi alan emniyet güçleri, herhangi bir provokasyona karşı tedbiri üst düzeyde tutuyor. Grubun, toplu şekilde ana kapıdan Yeni Hal 3 Caddesi'ne çıkmasına izin vermiyor. Ancak grubu yönlendirenler ise ısrarla caddede toplu bir şekilde yürümek istiyor.

Emniyet güçleri polis otosundan, "Asri mezarlık morgunda bulunan gruba sesleniyorum. Cenaze defin işlemlerini yapabilirsiniz. Sevgili Diyarbakırlılar, bu konuda lütfen yanlış bilgilendirilmeyin. Mezara giriş ve çıkışlarınıza izin verilmektedir. Tüm defin işlemlerini yapabilirsiniz. Bunların tümünü destekliyoruz. Yanınızda tedbir amaçlı bulunuyoruz ancak yeni hal 3 nolu caddenin ana arter olması ve Mardin yoluna bağlanan şehirlerarası yol olması münasebeti ile kamu güvenliği, yol kapanabileceği ve bölgenin genel sağlığı tehlikeye düşebileceği münasebeti ile çıkışınıza izin verilmemektedir. Bu konuda tedbir amaçlı, provokasyonların olabileceği için duruyoruz. Yapılabilecek provokasyonlara kanmamanızı rica ediyoruz." şeklinde anons yaptı.

Emniyetin izin vermemesinden dolayı Pkk -KCK'lı yöneticilerin öldürülen Pkk'lıların ailesine baskı yaptığı, cenazeleri defnedilmesine izin vermediği öğrenildi. Söz konusu cenazelerin 3 gündür provokasyon amaçlı bekletildiği öğrenildi. Cenazeleri fırsata çevirmek isteyen Pkk'nın şehirde kepenk kapatma eylemi yapılmasını istediği, halkın bu karara uymamasından ötürü, dükkan dükkan dolaşarak kepenklerin kapatılması yönünde halka baskı yaptığı kaydedildi. Kepenklerin kapatılmasının sağlanmasından sonra cenazelerin yarın toprağa verileceği ileri sürüldü.

BİNGÖL'DE Pkk'LILARDAN ELE GEÇİRİLEN MÜHİMMAT VE GIDA

Pkk'lıların kullandığı 8 kaleşnikof marka piyade tüfeği, 1 tabanca, 1 RPG-7 roketatar, 3 RPG-7 mühimmatı, 10 el bombası, 350 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 23 şarjör, 1 aydınlatma fişeği, 16 küçük tüp, 5 büyük tüp, 700 kilogram un, 100 kutu konserve, 200 kilogram zeytin, 20 kilogram reçel, 50 kilogram bal, 50 kilogram makarna, 20 kilogram çay, 30 kilogram turşu, 50 kilogram ceviz, 20 kilogram salça, 45 kilogram kuru fasulye, 50 kilogram sıvı yağ, 150 metre sera naylonu, 800 metre kablo, 20 koli bandı, 200 pil, 15 çift ayakkabı, 40 kilogram temizlik malzemesi, tavla, dama, satranç takımları ile bol miktarda örgütsel dokumanın ele geçirildiği ifade edildi.

CHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2012 Cumartesi 17:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?