2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

PKK'nın 435 kilo esrarı yakalandı

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 435 kilogram esrar ve 70 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

Vali Mustafa Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı güvenlik birimlerince Hazro ilçesinin kuzeyi, Ormankaya köyü ile Oyuklu ve Çitlibahçe köyleri arasındaki bölgelerde terör örgütü PKK/KCK'ya ait eylemlerin önlenmesi ve bu bölgedeki terör örgütü işbirlikçilerine ait esrar ekim ve saklama alanlarına yönelik dün, karadan zırhlı araçlar ve havadan helikopterlerle operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Operasyona, Milli İstihbarat Bölge Başkanlığı istihbarat bilgileri de alınarak İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve KOM Şube ekipleri, Silvan 4. Jandarma Taktik Komando Alay Komutanlığı komando ve köy korucu timlerinin katılımıyla yapıldığını belirten Toprak, operasyonda, terör örgütü PKK/KCK teröristlerine ait arazide gizlenen sırt çantasında 54 adet makineli tüfek fişeği, 18 adet M-16 tüfeği fişeği, cep telefonu, 8 büyük boy pil ve 2 kutu doğum kontrol hapı ele geçirildiğini kaydetti.

Toprak, aynı bölgelerde terör örgütünün mali kaynağını oluşturan uyuşturucu ekim, üretim ve işleme alanlarına yönelik olarak yapılan operasyonda da narkotik köpeklerinin araması sonucu araziye saklanmış ve gömülmüş vaziyette 410 kilogram kubar, 25 kilogram toz esrar, 70 bin kök Hint keneviri, 10 kilogram kenevir tohumu ve el terazisi ele geçirildiğini aktardı.

Hint kenevirlerinin söküldüğü yerde imha edildiğini bildiren Toprak, operasyon sonucu bulunan suç unsurları ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi

AA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2012 Salı 16:36:36
Güncelleme :2 Ekim 2012 Salı 16:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?