7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

PKK'nın kaçırdığı 2 kişi serbest

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Keklik Tepe mevkii Arıklı köyü girişinde bulunan taş ocağını gece geç saatlerde basan PKK'lılar, iş makinesini ateşe verdikten sonra 3 çalışanı kaçırırken, bunlardan ikisini daha sonra serbest bıraktılar.
Teröristler, karanlıktan faydalanarak kaçarken, yakalanmaları için Lice, Kulp, Bingöl kırsalında hava destekli operasyon başlatıldı.

Diyarbakır Lice ilçesine bağlı Keklik Tepe mevki Arıklı köyü girişinde bulunan ve 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren taş ocağı, 3 PKK'lı terörist tarafından gece saat 21.35 sıralarında basıldı. Teröristler, iş makinesini ateşe verdi. Taş işleme ocağını basan PKK'lılar orada bulunan 17 işçiyi topladı. Kendilerini PKK'lı olarak tanıtan silahlı 3 kişi, işçilere "Sizinle işimiz yok, bizim işimiz sizin patronunuzla, bize karşı gelmezseniz size zarar vermeyiz" diyerek tüm çalışanları silah zoruyla etkisiz hale getirirken, ellerindeki cep telefonlarına da el koydular. Daha sonra 200 bin TL değerindeki iş makinesini ateşe veren PKK'lılar, şoför olarak çalışan Mehmet Biçer (46) ile Celal Dolu (45) ve bekçi olarak çalışan Mehmet Biçer (61) ile birlikte taş ocağında bulunan araçla kaçtı. İşçilere ait bazı cep telefonlarını alan teröristler, olay bölgesinden uzaklaştıktan sonra 2 şoförü araçla salıverirken 5 çocuk babası bekçi Mehmet Biçer'i yanlarına alarak kayıplara karıştılar. Kaçan PKK'lıların yakalanması için Lice, Kulp, Bingöl kırsalında geniş çapta operasyon başlatıldı.

PKK'lıların kaçırdığı ancak daha sonra serbest bıraktığı kamyon şoförü Celal Dolu, olayın şokunu halen üzerinden atamamış göründü. Duru köyünde ikamet eden 6 çocuk babası Dolu, "Ben yatıyordum. Silahlı bir kişi kapıyı açıp dışarı çıkmamı istedi. Ben dışarı çıktığımda bütün işçilerin toplandığını gördüm. Karanlık olduğu için kaç kişi olduklarını göremedim. Sonra bize 'Biz dağdan geliyoruz, bize karşı çıkmayın. Patronunuzla işimiz var' diyerek beni ve 2 arkadaşımı araca bindirerek kaçırdılar. Lice girişine yakın bir bölgede arabadan inip 'Bekçi Mehmet Beçir, bize bir süre lazım. Belki bir hafta, belki 10 gün bizde kalacak' diyerek uzaklaştılar. Biz de can korkusu ile hemen taş ocağına gelip durumu jandarmaya haber verdik. Kaçırılan arkadaşımız için endişe ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaçırılan taş ocağı bekçisi Mehmet Biçer'in eşi Zeliha Biçer (56), bölgede yaşanan terör olayları sebebiyle 1994 yılında Diyarbakır'a göç ettiklerini söyledi. Aylık 700 TL'ye bekçilik yapan Biçer'in eşi, olayı duyduğu andan bu yana gözüne uyku girmediğini söyledi ve eşinin bulunması için yetkililerden yardım istedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 17:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?