2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

PKK'nın yeni hedefi bürokratlar

Diyarbakır'da üst düzey bürokratlara yönelik saldırı hazırlığında olan teröristlere yardım ve yataklık yapan 3 kişi yakalandı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, şehir merkezlerinde üst düzey bürokratlara yönelik planlanan eylemlerde kullanılmak üzere bölücü terör örgüt mensuplarına silah ve bomba nakli sağlayarak, yardım ve yataklık eden 3 kişinin yakalandığını belirterek, operasyonda 1 lav silahı, 1 savunma tipi el bombası ile 1 otomatik silahın ele geçirildiğini söyledi.

DİYARBAKIR'da eylem hazırlığındaki 3 kişi, çok sayıda silah ve patlayıcılarla yakalandı. Eylemlerin keşif ve planlarının yapıldığını belirten Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, silah ve bombaların kırsal alandan getirildiğini ve yakalanan kişilerin üst düzey bürokratlar ve zırhlı araçlara yönelik eylem hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi.

Emniyet Müdürlüğü Terörler Mücadele Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Vali Mustafa Toprak, Terörle mücadele, Kaçakçılık ve Organize Şube ile İstihbarat Şubeleri ekiplerinin düzenlediği ortak operasyon ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Bölücü terör örgütü mensuplarının, kent merkezinde keşif ve istihbarat çalışması yaparak büyük eylem hazırlığında olduklarını belirten ValiToprak, eylemde kullanmak üzere silah ve bomba naklini sağlayarak, örgüt mensuplarına yardım ve yataklık eden 3 kişinin yakalandığını açıkladı. 3 kişinin yakalandığı yer ve çevresinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve patlayıcı madde bulunduğunu ifade eden Vali Toprak, "Şahısların yakalandıkları yer ve çevresinde yapılan aramalarda 1 adet Lav Roketi, 1 adet F1 savunma tipi el bombası, 1 adet MP5 Marka otomatik silah ve bu silahlara ait mühimmatlar, telefon ve hafıza kartları ele geçirilmiştir. Diyarbakır kırsal alanında bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına lojistik ve yiyecek malzemesi temin ettikleri, kırsal alandaki örgüt mensuplarının talimatları ile şehir merkezinde eylem amaçlı keşif ve istihbarat çalışması yaptıkları, yapılacak olan eylemde kullanılacak silah ve bomba mühimmatlarının naklini sağladıkları, şehir merkezinde üst düzey bürokratlara yönelik eylem hazırlığında oldukları tespit edilmiştir. Yakalanan şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edilmişlerdir" dedi.

HEDEF ÜST DÜZEY BÜROKRATLARDI

Eylemin özellikle üst düzey bürokratlara yönelik planladığını belirten Vali Toprak, bu bürokratların kim oldukları yada hangi mevkiide oldukları yönündeki sorulara, "Yani her şey olabilir ama saldırının üst düzey bürokratlara yönelik yapılacağı bilgimiz dahilinde. Şüphesiz ki terör örgütü son dönemlerde özellikle karakollar ve diğer ilgili alanlarda vatandaşa yönelik olarak kontrollerde vatandaşın huzurunu ve sükununu temin etme noktasında güvenlik birimlerimizin, güvenli, kararlı ve planlı operasyonları sonrasında özelliklede mücadele gücünün alanda zayıflamasından dolayı daha farklı bir eylem tarzına dönmüştür. Son dönemlerde özellikle vur-kaç, patlayıcı yerleştirme, uzaktan kumandalı patlatma türü eylemlerin ve eyleme yönelik çalışmaların yoğunlaştığı ifade ediliyor" şeklinde yanıtladı.

GÜVENLİK BİRİMLERİ ÖRGÜTÜN EYLEMLERİNİ BOŞA ÇIKARIYOR

Terör örgütünün son günlerde özellikle Diyarbakır'da haince tuzaklarla eylem yapmaya çalıştığını hatırlatan Vali Toprak, şunları söyledi:
"Çok önemli bir istihdam projesi olan Silvan barajı ve ona yönelik olarak 2 ayrı yerde patlayıcı maddenin önceden tespit edilerek etkisiz hale getirilmesi, yine 5 gün önce Lice-Genç yolu üzerinde 100 kilogram ve çok etkili bir patlayıcının etkisiz hale getirilmesi, dün sabah saatlerinde jandarma sorumluluk alanında ilgili birimlerce Lice merkeze yakın bir noktada yol üzerinde vatandaşlarımızın ve güvenlik birimlerimizin kullandıkları yolun altına 40 kilo gramlık bir patlayıcının yerleştirilmesi de bunu gösteriyor. Ama biz tüm bunlara rağmen, terör örgütünün bu gibi sinsi, kanlı planlarına rağmen, hem güvenlik birimlerimize, hem de vatandaşlarımıza yönelik zulüm gibi ortaya çıkan bu eylem hazırlıklarını sonuçsuz bırakmak üzere arkadaşlar, canla başla görevlerini yerine getiriyorlar. Bende huzurunuzda güvenlik birimlerine teşekkür ediyorum."

ÖRGÜTÜN KIRSALDAKİ GÜCÜ ZAYIFLADI

Güvenlik güçlerinin özellikle geçen sonbahar mevsiminden sonra, terör örgütünün yapılanmalarının boşa çıkarıldığını ve eylemlerinin sonuçsuz bırakıldığına dikkat çeken Vali Toprak, "Terör örgütü bu gibi durumlarda zaman zaman farklı pozisyonlar alabiliyor. Çünkü güvenlik birimlerimiz, terörist örgüte, teröristlere ve milislere yönelik kırsal kesimde, kent merkezlerinde ve bir çok noktada etkin tedbir aldı. Bu tedbirlerle özellikle geçen sonbahardan bugüne kadar terör örgütünün yapılanmaları ve eylemleri boşa çıkarıldı. Bu yüzden terör örgütü, vatandaşlarımıza ve güvenlik birimlerimize ağır hasar verebilecek faaliyet ve yöntemlerini, eylem türlerini seçtiği gözüküyor. Bu terör örgütünün kırsaldaki gücünün de zayıfladığını ve bu zayıflama ile birlikte farklı yöntemleri denediği anlaşılıyor" şeklinde konuştu.

FARKLI YÖNTEMLER DENİYORLAR

Konuyla ilgili gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Toprak, güvenlik konusunda yetkili tüm birimlerin işbirliğiyle düzenlenen operasyonlar sonucunda, vatandaşlara ve güvenlik birimlerine yönelik çok önemli tehditlerin sonuçsuz bırakıldığını kaydetti.

Toprak, bir süre önce Silvan Barajı'na yönelik iki ayrı yer ile Lice-Genç yolunda çok etkili patlayıcıların etkisiz hale getirildiğini hatırlatarak, çalışmalar sayesinde sonbahardan şimdiye kadar bir çok eylemin sonuçsuz bırakıldığını kaydetti. 

...
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2012 Perşembe 15:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?