5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

PKK'ya ait mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır ve Şırnak'ta güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi tarama faaliyeti sonucu, terör örgütü PKK'ya ait sığınak ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. 

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada, Diyarbakır ili dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında, terör örgütü mensupları tarafından kullanılan 8 adet sığınak bulunduğu, sığınakların içerisinde bol miktarda piyade tüfeği mühimmatı ve muhtelif yiyecek ile yaşam malzemeleri ele geçirildiği kaydedildi. 

Açıklamada ayrıca, Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince yapılan arazi araması esnasında, terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir mağarada, 2 adet roketatar mühimmatı, 4 adet el bombası ve bol miktarda makineli tüfek mühimmatı ele geçirildiği belirtildi.
Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince yapılan arazi araması sırasında, terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucu bir teröristin 4 adet el bombası ve bir adet el dürbünüyle birlikte etkisiz hale getirildiği de öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2007 Cuma 01:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?