8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Plaj Futbol turnuvası sona erdi

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi'nin "Denizsiz Kent Plaj Futboluyla buluşuyor" sloganıyla düzenlediği 2. Plaj Futbol Turnuvası, final maçları ve ödül töreniyle sona erdi. Ödül töreninde konuşan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, klasik belediyeciliğin yanında sosyal belediyecilikte model oluşturduklarını belirtti.

Kayapınar Belediyesi tarafından 2. Plaj Futbol Turnuvası yapılan final maçlarıyla sona erdi. Müsabakalara 12'si kız takımı olmak üzere toplam 60 takım katıldı. Bir hafta süren mücadeleler sonucunda dereceye giren takımlara yapılan final maçları sonucu kupaları verildi. Ödül törenine Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, DTP Kayapınar İlçe Başkanı Ramazan Şimşek, Tek-Gıda-İş Genel Merkez Yöneticisi Cemal Doğrul, Tek-Gıda-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Can Salih, ASKF Temsilcisi Ekrem Ölker, okul temsilcileri ve öğrenci velilileri katıldı.

Ödül türeni öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, bölgedeki gençlere eşit koşulların sağlanması halinde büyük başarıların ortaya çıkacağını söyledi. Karatekin, "Turnuvamız büyük bir mücadele ve heyecanla geçti. Gençlerimiz sporun barış ve kardeşlik olduğunu herkese göstermiştir. DTP belediyelerin iktidarı döneminde klasik belediyeciliği yaparken, sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirdik. Kültürel, sanatsal ve bu yönlü etkinliklerle tüm kesimlerin belediyeden yararlanmasını sağladık. Kent gün geçtikçe büyüyor. Kent büyüdükçe kopan sosyal diyalogların yeniden canlandırması açısında bu yönlü sosyal etkinlikler önemli buluyoruz. Anlayışımız gereği gençliğe en iyi hizmetleri sunmak çabasındayız. Gençlerimize eşit koşulların sağlanmasıyla inanıyorum ki büyük başarılar sağlayacaklardır" şeklinde konuştu.

Turnuvaya katılan öğrenciler bu yönlü etkinliklerin çok önemli olduğunu belirtiler. Katılımcılardan İbrahim Halil İpar, "Böyle bir turnuvada katıldığımız için mutluyuz. Belediye başkanımıza bizlere bu imkanları sağladığı için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuşurken Rojbin Çiçek, ise yaptığı değerlendirmede "Kızların bu yönlü etkinliklere dahil edilmesi çok önemli. Bu nedenle belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu yönlü kızlarında katılım sağlayacağını etkinliklerin devam etmesini bekliyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 14:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?