8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Polis aracına saldırdılar

DİYARBAKIR'DA OLAYLAR ÇIKTI

Diyarbakır'a getirilen 4 PKK'lının defnedilmesi için mezarlığa doğru yürüyen bir grup, sivil polis aracına saldırdı. Polis aracını kullanılamaz hale getiren göstericileri, güvenlik güçleri, havaya ateş açarak ve tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı.

Tunceli'de geçtiğimiz günlerde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada ölü ele geçirilen 7 PKK'lıdan 4'ünün cenazesi bugün Diyarbakır'a getirildi. Aileleri tarafından alınan cenazeler, çok sayıda kişinin katılımı ile Merkez Bağlar ilçesi Batıkent mevkiinde bulunan Batıkent Camii'nde kılınan cenaze namazlarının ardından Yeniköy Mezarlığı'na doğru götürüldü. Yeniköy Mezarlığı'na doğru yürüyen kalabalığın içinden bir grup, askeri nöbet bölgelerine taş atarak saldırmaya çalıştı. Bunun üzerine taş atan göstericilerin yanına gelen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yetkilileri göstericileri taş atmamaları yönünde uyararak etten duvar örmeye çalıştı. Kuruçeşme kavşağından gelen grubun devamı ise yürüyüşlerinin sağlanması için trafiği araç geçişlerine kapanan yolda bulunan sivil plakalı bir polis aracını taş yağmuruna tuttu. Sakinleşmeyen grup, polis aracına yaklaşarak, içindekilerini darp etmeye çalıştı. Araç içerisinde bulunan sivil polisler olay yerinden koşarak ayrıldı. Daha sonra aracın üzerine çıkan göstericiler, aracı kullanılamaz hale getirdi. Arka taraftan gelen polis ekipleri ise havaya ateş edip ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'ndan (TOMA) tazyikli su sıkarak göstericileri dağıtmaya çalıştı. Çıkan olaylarda bir polis hafif şekilde yaralandı.

Öte yandan, yer yer lastik yakan çocuklar caddeleri trafiğe kapatırken, Diyarbakır'ın çeşitli yerlerinde ise polis ile göstericiler arasında olaylar devam ediyor.

DİYARBAKIR'DA OLAYLAR ÇIKTI
DİYARBAKIR'DA OLAYLAR ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 15:35:01
Güncelleme :4 Mayıs 2011 Çarşamba 23:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatandaş IP: 85.99.24.xxx Tarih : 5.05.2011 02:13:01

ee bu nedir bunlar biz kürtlerin dostumu düşmanımı istemiyoruz bu tür olayları dükkanlarımızın zararını peygamberleri apomu verecek Allahın belası bdp azdırıp azdırıp bu cahilleri esnafa sağa sola saldırtıyorlar yeter oy yok oy yok oy yok oy yok