7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Polis araçlarında 'şemmame' sesleri

POLİS ARAÇLARINDAN KÜRTÇE 'ŞEMMAME' SESLERİ YÜKSELDİ.

10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtmak için bir araya gelen polisler ve engelli vatandaşların beklediği sırada, polis megafon aracından Kürtçe 'Şemmame' sesleri yükseldi.

Genellikle basın açıklaması ve olaylar sırasında kalabalık gruba seslenmek için kullanılan polis megafon aracından bu kez Şemmame sesleri yükseldi.

10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtım töreni için Ofis AZC Plaza önünde bir araya gelen polis ve engelli vatandaşlar törenin başlamasını beklerken megafon aracından 'Şemmame' şarkısı çalınması dikkat çekti. Şarkının bitmesi ile beraber törene geçilirken, bu kez engelliler yerine polisler ve Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam tekerlekli sandalyeye oturarak yürüyüşe katıldı. Bazı polis memurları rampa ve engelli geçişlerinden geçerken zorluklar yaşarken, bazı polisler ise rampaları tekerlekli sandalyeden kalkarak geçmeyi tercih ettiler.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, engelli vatandaşların zorluklar çektiklerini ve onların rütin hayatta karşılaştıkları zorlukları tespit etmek için böyle bir yola gidildiğini belirtti. Ekinciler'deki Emniyet Müdürlüğü binası önüne kadar tekerlekli sandalyeyle gidilirken, Toplum Destekli Polislik Şubesi'nden bir görevli ise, "Burada engelli vatandaşları daha iyi anlıyoruz, kendileri rampa iniş ve çıkışlarında, engelli geçişlerinde zorluk yaşıyorlar. Biz toplum olarak onlara daha çok yardımcı olmalıyız" dedi.

Tekerlekli sandalyeli yürüyüşün ardından 12 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edilirken, Mazlum Ak isimli engelli vatandaş, "Keşke bizi sadece bazı günlerde değil de her zaman anlasalar. Biz özellikle mimari yapılardan kaynaklı zorluklar yaşıyoruz ve bazı vatandaşlar arabalarını engelli geçişlerine park ediyorlar. Bundan dolayı zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

POLİS ARAÇLARINDAN KÜRTÇE 'ŞEMMAME' SESLERİ YÜKSELDİ.
POLİS ARAÇLARINDAN KÜRTÇE 'ŞEMMAME' SESLERİ YÜKSELDİ.
POLİS ARAÇLARINDAN KÜRTÇE 'ŞEMMAME' SESLERİ YÜKSELDİ.
POLİS ARAÇLARINDAN KÜRTÇE 'ŞEMMAME' SESLERİ YÜKSELDİ.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 13:12:04
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 13:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?