7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Polis katilleri yakalandı

Diyarbakır Valiliği 28 Ağustos tarihinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada bir polis memurunun şehit olması olayıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada olayla ilgili 5 şüphelinin tutuklandığı ifade edildi.

Valiliğin Özkan Yiğen isimli polis memurunun şehit olduğu olayla ilgili yaptığı açıklamada Yenişehir ilçesi Dokuzçeltik köyünde, karı-koca arasında meydana gelen anlaşmazlığın, daha da büyüyerek iki aile arasında kavgaya dönüştüğü bildirildi.

Açıklamada birbirlerinden şikayetçi olan tarafların, Emniyet Müdürlüğü Ş. Halil İbrahim Kartoğlu Polis Merkez Amirliği'ne müracaatta bulundukları kaydedilerek yaralanan mağdur şahıslara doktor raporu almak için hastaneye gidilirken; içerisinde kız tarafı ile şahıslara refakat eden 2 polis memurunun bulunduğu minibüse, TOKİ kavşağında, erkek tarafında yer alan silahlı şahıslarca ateş açılarak saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Ateşe anında karşılık verilmesi sonucu saldırı bir nebze olsun bertaraf edilmiş, ancak; polis memuru Özkan Yiğen açılan ilk ateş sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak 29 Ağusto 2010 günü şehit olmuştur. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlilerince Dokuzçeltik köyünde yapılan çalışmalar neticesinde; aynı gün (28 Ağustos 2010) olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 3 şahıs, suçta kullanmış oldukları 1 adet av tüfeği ve 1 adet tabanca ile birlikte yakalanmış, 01 Eylül 2010 tarihinde de firardaki 2 şahıs olmak üzere, toplam 5 şahıs yakalanarak çıkarılmış oldukları adli mercilerce tutuklanmışlardır."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 13:27:05
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 21:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?