7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Polis silah yerine kapan kullandı

DİYARBAKIR POLİSİ DURMAYAN ARAÇLAR İÇİN SİLAH YERİNE KAPAN KULLANMAYA BAŞLADI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan 10 ayrı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 610 bin TL olan uyuşturucu madde ele geçirilirken, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Dur" ihtarına uymayan araçların artık silah yerine kapan ile durdurulacağını söyledi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi görevlilerince son bir ay içerisinde gerçekleştirilen 10 ayrı operasyonda 758 kilogram kubar esrar maddesi, 130 kilogram toz esrar maddesi olmak üzere toplam 888 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Yakalanan 46 şahıs çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı.

Operasyonlara ayrıca 4 sokak satıcısı yakalandı. Şüphelilerin içicilere satmak üzere temin ettiği 6 kilo 450 gram kubar esrar maddesi, 8 adet plaka esrar maddesi, 7 adet yeşil reçeteye tabi hap ele geçirildi. Adli makamlara sevk edilen 1'i kadın 4 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ele geçirilen esrar maddeleri ile ilgileri bulunan 12 şüpheli şahıs hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam operasyonlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "2 operasyonda teşkilat teçhizatlarımıza yeni katılan ve eğitimli personel tarafından kullanılan araç durdurma kapanı kullanılmış, 'Dur' ihtarına uymayan 2 araç içerisinde bulunan 10 şahıs güvenli bir şekilde durdurulduktan sonra yakalanmış ve 135 kilogram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Kullandığımız kapanlarda çiviler var. Araç üzerinden geçerken çiviler tekerleğe saplanıyor. Bir sivip vazifesi görerek yaklaşık

200 metre ilerde güvenli bir şekilde araçı durdurmaktadır. Bundan sonraki operasyonlarda tabii ki yerine göre kapan kullanılacak. Kaçan araca silah kullanmıyoruz. Tekerleğine atsanız sekebilir. İstenmeyen bir kazaya mal olabilir. Ama bunu attığımız zaman kesinlikle güvenli bir şekilde durduruyor" dedi.

Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin piyasa değerinin yaklaşık 610 bin TL olduğu öğrenilirken, Diyarbakır'da 2010 yılında şimdiye kadar 40 kilogram eroin, 425 kilogram toz esrar, 2 ton 45 kilogram kubar esrar ele geçirildiği bildirildi.

DİYARBAKIR POLİSİ DURMAYAN ARAÇLAR İÇİN SİLAH YERİNE KAPAN KULLANMAYA BAŞLADI
DİYARBAKIR POLİSİ DURMAYAN ARAÇLAR İÇİN SİLAH YERİNE KAPAN KULLANMAYA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 11:55:04
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 15:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?