2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Polise hain pusu

Diyarbakır’da Devlet Hastanesi yakınında kavga ihbarına giden resmi polis aracına, teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.İlk ateş sırasında 2 polis memuru ile yoldan geçen 1 kişi yaralandı. Saldırının ardından karanlıktan yararlanarak kaçan saldırganların yakalanması amacıyla geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Olay bugün saat 21.50 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi Dağkapı Mevki'indeki Devlet Hastanesi Kavşağı'nda, meydana geldi. Kavga ihbarı üzerine bölgeye giden resmi polis aracını kavşakta dönüş yapmak için yavaşladığı sırada, teröristlerce uzun namlulu otomotik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda ekip otosunda bulunan 2 polis ile yoldan geçen bir vatandaş yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, yaralılar olay yerine gelen meslektaşları tarafından hemen bölgede bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı.

POLİSLER HASTANEYE AKIN ETTİ

İlk tedavileri burada yapılan ve hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen yaralı 2 polis ile 1 vatandaş Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi. Kurşunların yaralı polislerden birinin el ve ayaklarına isabet etti. Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'nden yapılan anons üzerine polisler kan vermek üzere hastaneye akın etti.

Saldırının ardından olay yerinden ellerindeki uzun namlulu silahlarla yaya olarak kaçan teröristleri yakalamak için Diyarbakır Polisi geniş kapsamlı operasyon başlattı. Diyarbakır'ın tüm giriş ve çıkışları tutulurken, saldırganların kaçtığı tahmin edilen Fiskaye Şelalesi ve Heyvel Bahçeleri Mevkii çember altına alındı. Özel Harekat Polisinin de katıldığı operasyonlar sürdürülüyor. Saldırının yaşandığı bölgede yapılan araştırmada uzun namlulu silaha ait çok sayıda boş kovan bulundu.

VALİ TOPRAK: ÇATIŞMA YAŞANDI

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, teröristlerin silahlı saldırısında yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavileri süren 2 polis ile resmi araçta bulunan ve saldırıda yaralanan vatandaşı hastanede ziyaret edip durumları hakkında bilgi aldı. Sur İlçesi’nin Çarşı Polis Merkezi’ne ait polis ekibinin trafik kazası sonrasında bir vatandaşın, rapor alınması amacıyla Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü belirten Vali Toprak, saldırının dönüşte yaşandığını belirterek şunları söyledi:

"Görevli resmi polisler, hastaneden çıkıp, Dağkapı’ya araçla yöneldiklerinde 2 kişiden şüpheleniyorlar, dikkat kesiliyorlar, silahlarını hazır hale getiriyorlar ama o arada bir tarama olayı gerçekleşiyor. Tarama olayının gerçekleşmesi ve arkadaşların hakikaten bu zor durumlarına, çünkü aracın içinde olmalarına rağmen, karşılık vermeleri üzerine çatışma yaşandıktan sonra ilgili teröristler kaçmış oluyor.

"HAYATİ TEHLİKELERİ YOK"

Bizim resmi emniyet aracının içerisinde bulunan 2 resmi polis ile rapor almak üzere bulunan sivil bir vatandaşımız da şu anda ilk belirlemelere göre yaralı 3 kişinin de hayati tehlikesi bulunmuyor. Çok sayıda omuzda, kolda, bacakta, ayakta, baldırda, bilekte olmak üzere çok sayıda giriş - çıkışlar var. Son durum itibariyle arkadaşlar, ameliyata, ortopedi açısından hazırlıyorlar. Damar filimleri çekiliyor. Çok şükür, doktor arkadaşların dikkati ve ilgileriyle birlikte arkadaşların sağlıklarına kavuşacağını düşünüyoruz. Belli olmaz ama Allah’a şükür görünen hayati tehlikeleri bulunmuyor. Hızlı bir şekilde özel harekat timlerimiz, güvenlik birimlerimiz, ilgili alana göre kaçma ihtimali bulunan noktalarda ciddi bir operasyon başlatmış vaziyetteyiz. İnşallah, bunun failleri olan terörist veya teröristleri yakalayacağız. Asla ve asla elimizden kaçış olamaz, dikkatle bunları yakalayıp bunları kanun karşısına çıkaracağız. Metanetle dikkat ediyoruz. Yaralı polis ve vatandaşımıza geçmiş olsun."

Vali Toprak, gazetecilere verdiği biligilerden sonra, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile birlikte yeniden hastaneye döndü.

BİTLİS'TE PKK'LILAR CENAZE KONVOYUNDAKİ KORUCULARA SALDIRDI: 2 KORUCU YARALI

Bitlis merkeze bağlı Buzlu Pınar mevkiinde PKK'lı teröristler, cenaze konvoyundaki köy korucularının bulunduğu araca uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda 2 köy korucusu yaralanırken, ormanlık alana kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı.

Bugün akşam saatlerinde Bitlis merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan Bitlis-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan Buzlu Pınar mevkiinde PKK'lı teröristler tarafından cenaze konvoyuna saldırı düzenlendi. Konvoyda sadece korucuların bulunduğu araç, pusu kuran teröristlerce uzun namlulu silahlarla tarandı. Saldırıda, akraba oldukları belirtilen köy korucuları Hikmet Kandemir ile Hüsamettin Kandemir yaralandı.

Saldırının ardından PKK'lılar ormanlık alana kaçtı. Yaralı olan köy korucuları Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, bölgeye çok sayıda Özel Hareket Polisi ile asker sevk edildi. Ormanlık alana kaçan PKK'lıların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2012 Cuma 09:32:01
Güncelleme :27 Haziran 2012 Çarşamba 16:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?