5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Polise hakarete kitap okuma cezası

Diyarbakır'da bir şahıs, polise hakaret ettiği gerekçesiyle çıkarıldığı mahkeme tarafından 3 ay boyunca kitap okuma cezasına çarptırıldı.


Edinilen bilgiye göre, 18 Ağustos'ta Yenişehir semtinde oyun oynayan çocukların topu polis memuru V.'nin aracına çarptı.

Bu sırada çocukların arasında kardeşi de bulunan Hasan Alabalık ile polisler arasında tartışma yaşandı. Alabalık, "görevli memura hakaret ettiği" gerekçesiyle polisler tarafından gözaltına alındı. Adliyeye getirilen Alabalık, "Kardeşimin ayağıyla vurduğu top yakındaki bir araca çarptı. İçinden trafik polisi çıktı. Kardeşime küfür etti. Bende 'Ağabey plastik toptur, araca bir şey yapmaz' dediğim zaman, polis araçtan indi üzerime yürüdü. Karnıma, yüzüme yumruk vurdu. Bende kendisini iteledim. Sonra elime kelepçe taktı ve Yenişehir Polis Merkezi'ne götürdü" iddiasında bulundu.


Türk Ceza Kanunu'nun 125-3 maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis istemiyle Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Alabalık'ın, 3 ay süreyle hafta içi her gün 13.00-15.00 saatleri arasında kütüphaneye gidip, kitap okumasına karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2007 Pazar 00:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?