9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Polise silahlı saldırı

Diyarbakır'da H.M. isimli şahıs, tartıştığı görevli trafik polislerine tabancasıyla ateş açıp, 1 polisi yaraladı. Polisin de karşılık vermesi üzerine H.M'nin 2 yakını yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtilirken, polis kaçan saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Olay, Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi, Bayındırlık Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre, kavşakta görev yapan trafik ekipleri, 4 araçlık bir konvoyu durdurdu. Öndeki araçta bulunan sürücünün polisleri aceleleri olduğunu ve kendilerine yol verilmesini istemesi üzerine, sürücü ile polis arasında tartışma çıktı.

Tartışma üzerine araçta bulunan H.M. isimli şahıs, üzerinde taşıdığı tabancayı çıkarıp rastgele ateş etmeye başladı. Silahtan çıkan kurşunlandan biri polis memurunun koluna isabet etti. Bunun üzerine kendilerin araçlarının arkasına atan iki polis memuru araca doğru ateş açtı. Açılan ateşte Cemal Mehmetoğlu ile Fuat Mehmetoğlu ayaklarından yaraladı. Bu sırada silahını ilk ateşleyip polisi yaralayan H. M. isimli şahıs, kaçarak kayıplara karıştı. Olayda yaralanan 2 vatandaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, polis memuru da Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaralı iki vatandaşın yakınları ile olayı soruşturan polis arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Hastane içine girip taşkınlık yapanlar polis tarafından uzaklaştırıldı. Polis, olayda kaçan Hüseyin Mehmetoğlu'nu yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor
 

...
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2011 Pazar 22:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?