8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Polise stratejik panel

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından, AB uyum yasaları çerçevesinde polise yönelik ’Güvenlik Hizmetlerinde Stratejik Planlamaya Geçiş’ konulu panel düzenlendi.

Panelde konuşan Diyarbakır Emniyet Müdür Vekili İlknur Şahin, stratejik planlamanın, stratejik önemde bir aşama olduğunu belirterek, bir organizasyonda amaçların gerçekleştirilmesi için stratejiler oluşturulurken, ilk aşamada planlama yapılması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği’ne (AB) uyum süreci çerçevesinde, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan üst düzey amirlere ve polis memurlarına yönelik Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü konferans salonunda ’Güvenlik Hizmetlerinde Stratejik Planlamaya Geçiş’ konulu panel düzenlendi. Panelde, emniyet çalışanlarına, günü kurtarma gayretinde olmak yerine, 10 yıl sonrasına yönelik çalışmaların nasıl yapılacağı anlatıldı. Diyarbakır Emniyet Müdür Vekili İlknur Şahin, dünyada artan rekabet karşısında stratejik durumun önem kazandığını belirterek, "Stratejik planlama, sadece özel sektörde değil, kamu ve kar amacı gütmeyen sektörlerde faaliyet gösteren tüm organizasyonlar için önemlidir. Globalleşme ve bunun getirdiği rekabet olgusu karşısında stratejik düşünmeye, planlamaya ve karar almaya eskisinden daha fazla önem verilir olmuştur. Stratejik planlama, esasen stratejik önemde bir aşamayı oluşturmaktadır. Bir organizasyonda amaçların gerçekleştirilmesi için stratejiler oluşturulurken, ilk aşamada bu stratejilerin bir planlaması yapılır. Daha sonra bu planlamalar uygulanır ve uygulama koşulları gözden geçirilerek denetlenilir" dedi.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Başkanı Prof. Dr. Hasan Akgündüz, dış faktörlerin değil, bilincin değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Modellere, tekniklere veya dış argümanlara fazla maharet yüklemeyelim. Aslında bunların bizi getirmek ve dönüştürmek istediği nokta, bilincimizdeki değişikliklerdir. Nesnelerde değişim değil, bilinçte değişim gerekiyor. Aynı malzeme ve ekipmanla bilincimizi yeniden yokladığımızda, stratejik planlamanın bilinçlilik kodlamasında değişmek olduğu ortaya çıkmaktadır" şeklinde konuştu.
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Şentürk ise birçok planlama çeşidinin realitenin hayata geçirilemeyecek türden hazırlandığını, bu nedenle sadece kağıt üzerinde kalan planlamalarla karşı karşıya kalındığını vurgulayarak, "Artık bu olay bitmiştir. Çağımızda böyle bir planlamayla sonuca gitmek mümkün değildir. Olayın özü şu; planı yapıyorsanız, gerçekleşebilir olmalıdır. Bütün şartları kontrol eden, geleceği gören bir planlama süreci olmalıdır. Çağımızda çok hızlı değişimler oluyor, bu nedenle 100 yıl sonrasını kestirmek o kadar kolay bir iş olmayabilir, ama bunun da düşünülmesi gerekiyor. Emniyet açısından da aynı konu gündemdedir. Daha uzun vadeli düşünmek, 5-50 yıl sonrasını da görerek, geleceğe yönelik iş yapmak gerekiyor" dedi.

Diyarbakır-iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 10:55:38
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 11:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?