8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Polise taş atan 2 çocuğa 7'şer yıl

GÜNEYDOĞU’da çıkan toplumsal olaylarda, polise taş attıkları gerekçesiyle Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemeleri’nde yargılamaları süren çocuklardan ikisi daha mahkum oldu.

17 yaşındaki N.C. ve Y.B. 6'şar yıl 11'er ay hapis cezasına çarptırılırken, Diyarbakır’da gösterilere katıldığı gerekçesiyle 1 yıldır tutuklu yargılanan 16 yaşındaki K.A. ise tahliye edildi.

Geçen yıl Eylül ayında Şırnak’ın Beytüşebap ilçesinde, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 2 teröristin cenaze töreninin ardından olaylar çıktı. Olaylarda polise taş attıkları gerekçesiyle yakalanan ve tutuklanan N.C. ve Y.B., Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı.

Mahkeme çocukları, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek suçundan 2’şer yıl 9’ar hapis cezasına çarptırdı. Ardından bu cezayı 3 yıl erteledi. Mahkeme, ‘örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçundan ise N.C. ve Y.B.’yi önce 7 yıl 6 hapis cezasına çarptırdı. Yaşları küçük olduğu için cezada indirime giden mahkeme çocukları 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırdı. Mahkeme sanık çocuklardan Y.B.'ye ayrıca, ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçlundan 6 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak hükümle birlikte çocukları tahliye etti.

1 YILDIR TUTUKLUYDU TAHLİYE EDİLDİ

Diyarbakır’da geçen yıl 15 Şubat'ta, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanışının yıldönümü nedeniyle düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan 16 yaşındaki K.A.’nın yargılanmasına da Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Bir yıldır tutuklu olan ve 8’inci kez hakim karşısına çıkan sanık K.A. tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi

...
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 10:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?