4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Poliste 'Öcalan' mesaisi

Diyarbakır’da polis, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 6. yıldönümünü nedeniyle denetimlerini arttırdı. Başta kent merkezi olmak üzere, ara sokaklarda ve surların üzerinde asayiş denetimleri yapıldı.

Diyarbakır polisi 15 Şubat gecesi, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin 6. yıldönümünde başta kent merkezi olmak üzere, ara sokaklarda ve surların üzerinde asayiş denetimleri yaptı. 900 polisin katıldığı denetim ve kontrol uygulamasında şüpheli şahısların üstleri aranırken, tarihi Diyarbakır surlarının gizli bölümlerine varıncaya dek geniş çaplı aramalar yapıldı.

Denetim uygulamaları öncesi açıklama yapan Diyarbakır Emniyet Müdür Vekili İlknur Şahin, asayiş olaylarında oldukça düşüş yaşandığını belirterek, "Diyarbakır’da son 1 aylık istatistiki bilgileri verecek olursak, Ocak ayında şahsa ve mala karşı işlenen suçlarda 826 olay meydana gelmiştir. Şubat ayının ilk 15 günü içerisinde de 272 suç olayı gerçekleşti. Önemli bir düşüş var. Bunları da yaptığımız uygulamalara bağlıyoruz. 10-15 günden bu yana tüm ekiplerimizin katılımıyla günaşırı uygulama yapıyoruz. Uygulamalarımıza 900 polis katılıyor. Suç oranlarını düşürmek için kararlıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 13:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?