7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Polisten ağaç dikme şenliği

DİYARBAKIR POLİSİNDEN

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ağaç dikme şenliği kapsamında bin 300 fidan dikildi. Ağaç dikme törenine Haspolatlı ve çeşitli okullardan öğrenciler katıldı.

Ağaç dikme şenliği öncesinde yapılan konuşmalarda bir ülkenin orman varlığı yönünden zengin sayılabilmesi için en az yüzde 30'nun iyi vasıflı ormanlara kaplı olması gerektiğini söyleyen Çevre ve Orman İl Müdürü Murat Haspolatlı, Türkiye'de bu oranın yüzde 27 olduğunu belirterek bunun da büyük bölümünün iyi vasıflı orman kapsamına girmediğini kaydetti. Bölgede yetişen ağaçların çeşitliliği üzerine bilgi veren Haspolatlı, daha sonra fidan dikiminin nasıl yapılacağını uygulamalı olarak gösterdi.

Ağaç dikimi öncesinde bir konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Hep deriz ya hayatta bir dikili ağacım yok diye ama bugün bu güzel günde hepimizin birden fazla dikili ağacı olacak. Böylesine güzel bir günü yaşatmaya vesile olan İl Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca bu etkinliğin Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan adına hazırlanan hatıra Ormanı'nda yapılıyor olmasını da önemsiyoruz. Bugün yeni fidanlarımızı bu cennet vatanımıza dikmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mutlu, kendisi ve eşi Gül Mutlu adına birer fidan dikti. Emniyet Hava Filo arazisinde bulunan Şehit Emniyet Müdürü A. Gaffar Okkan Ormanı'nda gerçekleştirilen fidan dikimin ardından, Özel Harekat Şube Müdürlüğü arazisinde polis aileleri ve öğrenciler birlikte piknik yaptılar.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 15:41:04
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 13:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?