7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Polisten 'Huzur 21 A' operasyonu

operasyonDiyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimler, yeni yıl ve Kurban Bayramı öncesi kent genelinde güvenlik önlemlerini arttırdı. 

İl Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı ve yeni yıl münasebetiyle kent genelinde aldığı güvenlik önlemlerini halkın huzur ve güveni için 2 katına çıkardı. 

Kent genelinde düzenli olarak gerçekleştirilen "Huzur 21 A" operasyonu çerçevesindeki sabit ve seyyar uygulamalarda aranan şahıslarla birlikte çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Dün saat 19.00'da başlayan ve 21.30'a kadar devam eden seyyar ve sabit uygulamalarda, 5 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet şarjör ve bu tabancalara ait 35 adet fişek, 300 gram esrar maddesi, 537 kök Hint keneviri ele geçirilirken, çeşitli suçlardan aranan 11 şahıs yakalandı, 5 iş yerine de idari işlem yapıldı. Gözaltına alınan 11 şahsın sorgularının tamamlanmasının ardından adli mercilere sevk edileceği bildirildi. 

İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, halkın huzuru ve güveni için gecesini gündüzüne katan mesai arkadaşlarına teşekkür ettiğini belirterek, "Bizler, Diyarbakırlı'nın evinde ve sokağında huzurlu olması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Yaklaşan mübarek Kurban Bayramı ve yeni yıl hazırlıkları için vatandaşlarımız gece geç saatlere kadar alışveriş mekanlarında ihtiyaçlarını karşılıyor. Aldığımız tedbirler, vatandaşlarımızın alışverişlerini daha güvenli ortamlarda yapmaları içindir. Vatandaşlarımızın, çarşı ve pazarlarda şüphelendikleri veya fırsat kollayan kapkaçıları gördükleri an 155 Polis İmdat Merkezi'ne haber vermelerini istiyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 14:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?