7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Polisten kaçakçılara darbe

DİYARBAKIR'DA KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda toplam 17 bin 830 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, kaçak sigara ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; sınır illerinden temin ettikleri kaçak sigaraları piyasaya sürmeye teşebbüs ettikleri tespit edilen organizasyonlara yönelik 2 ayrı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 16 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirilirken olayla ilgili 2 şahıs hakkında "5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet ve gümrük kaçağı sigara ticareti

yapmak" suçundan yasal işlem yapıldı. Kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılan 1 araca el konuldu.

Ayrıca kargolar vasıtasıyla, Batı illerine kaçak sigaraları sevk etmeye teşebbüs eden organizasyonlara yönelik yapılan 2 ayrı operasyonda da bin 330 paket kaçak sigara ele geçirildi, konu ile ilgili 5 şahıs hakkında "5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet ve gümrük kaçağı sigara ticareti yapmak" suçundan yasal işlem yapıldı.

Yapılan operasyonlar neticesinde toplam 17 bin 830 paket kaçak sigara ele geçirilirken, kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılan 1 araca el konuldu. Konu ile ilgileri olduğu ileri sürülen toplam 7 şahıs hakkında, "5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet ve gümrük kaçağı sigara ticareti yapmak" suçundan yasal işlem yapıldı.

DİYARBAKIR'DA KAÇAK SİGARA OPERASYONU
DİYARBAKIR'DA KAÇAK SİGARA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 09:55:00
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 11:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?