7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Polisten seri operasyonlar

Diyarbakır'da düzenlenen seri operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde, kaçak sigara, sahte kredi kartı ve kimlik, kaçak mazot ve silah ele geçirilirken, olaylarla ilgili 16 kişi gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürlüğü Kaçıkçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği 5 seri operasyon, başarı getirdi. Edinilen bilgiye göre, kentin değişik bölgelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 9 kilo eroin maddesi, 3 bin 730 karton kaçak sigara, 5 bin 500 litre kaçak mazot, 10 adet sahte kredi kartı, 2 adet sahte kimlik ile 4 adet silah ele geçirildi. Operasyonlarla ilgili gözaltına alınan toplam 16 kişi, yapılan sorgulamanın ardından adli mercilere sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 8'i tutuklanırken, 8'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Operasyonlarda gümrük kaçağı sigaralarla yakalanan 4 şahsın, toplam 2 milyon 37 bin YTL para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Ayrıca, 5 bin 500 litre kaçak mazotla yakalanan 1 kişinin ise, 37 bin YTL para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldığı bildirildi.


İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 18:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?